avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea c.i.m. - pensionare limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea c.i.m. - pensionare limita de varsta

In cazul pensionarii la limita de varsta (reducere datorita grupei 1 de munca) ,angajatorul poate intrerupe contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: fagaras1955 , utilizator 09:47, 12 Ianuarie 2014
Codul Muncii prevede:
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
.....
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

In speta, daca este vorba despre o pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare , c.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie anette03 anette03 Buna seara, sunt asistenta medicala in cadrul DSP si imi desfasor activitatea intr-o unitate de invatamant prescolar de stat si va rog sa-mi spuneti daca de ... (vezi toată discuția)
Despre incetarea de drept a cim-ului laritzu laritzu Daca un angajat imi aduce decizia de pensionare astazi, ii incetez contractul cu data de azi sau de maine ,avand in vedere ca azi a venit la munca . Se mai ... (vezi toată discuția)