avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncalcare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncalcare proprietate

Buna ziua,

Cu un an in urma am mostenit o proprietate (casa + gradina) in alta localitate decat adresa de domiciliu. Acea casa sa gaseste pe un drum lateral, accesul in curte facandu-se printr-o poarta inchisa cu lacat. De asemenea, exista o alta poarta la gradina cu acces la drum, inchisa cu un zavor prin interior (acesta nu se poate deschide din exterior).
Acum 2 saptamani am fost anuntat ca cineva sare gardul in gradina si lasa poarta acesteia larg deschisa, pentru a facilita accesul catorva caini comunitari, persoana respectiva lasandu-le si mancare la mine in gradina.
M-am deplasat la fata locului si am inchis si acesta poarta cu lant si lacat, in prezenta unui vecin (in plus am facut si fotografii). Apoi am fost la Politie si am declarat acest incident. Politistul de serviciu mi-a notat numarul de telefon si adresa, spunand ca un echipaj se va deplasa din cand in cand in zona si ma va anunta in caz ca se intampla ceva (lacat spart de exemplu). Deoarece la momentul respectiv nu reclamam nimic distrus si nimic lipsa, mi-a zis ca n-are rost sa fac o reclamatie scrisa, acesta fiind doar o sesizare.
Intre timp am plecat din tara (unde ma gasesc si acum) dar am primit telefon de la vecinul in cauza cum ca lacatul a fost spart, poarta deschisa si cainii din nou in gradina.
Cum nu am posibilitatea sa ma deplasez urgent la fata locului, intrebarea mea este: in caz ca un caine iese din gardina si musca pe cineva pe strada, pot fi tras la raspundere? in conditiile in care nu sunt cainii mei, eu am asigurat portile si am anuntat si la Politie (chiar daca nu am nimic scris la mana).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: valer_valy , utilizator 21:11, 20 Ianuarie 2014
sesizarea politiei se poate face si prin mail... face-ti o sesizare la politia judetaeana unde aveti proprietatea iar aceasta va fi trimisa la unitatea de politie din localitatea unde aveti proprietatea. Probabil stiti cum se numeste persoana care are acest obicei(de a pune pancare cainilor comunitari pe proprietatea dvs.) cel mai probabil tot el este cel care a spart lacatul. Vor fi efectuate verificari si veti primi raspuns. sa indicati si o adresa la care doriti sa fi se comunice raspunsul ori alte acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces - drum privat blocat... Dan270987 Dan270987 Bună ziua. Problema mea se refera la blocarea caii de acces în curtea proprie. Drumul meu de acces (proprietate privată) se termina în drumul public ... (vezi toată discuția)
Spaþiul verde din jurul blocului aura 48 aura 48 Bună ziua, Aş vrea să ştiu dacă preşedintele blocului are dreptul să închidă cu lacăt, limitînd accesul proprietarilor în spaţiul verde din ... (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietații Zancu anuta Zancu anuta Bună,doresc sa stiu ce pot face daca am o proprietate (unde nu locuiesc e la tara),am inchis poarta cu un lacat ,dar un frate de al tatalui meu care e ... (vezi toată discuția)