avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii fata de sotul care alege sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii fata de sotul care alege sa plece la munca în strãinãtate

As vrea sa știu care sunt drepturile și obligațiile soției fata de soț în condițiile în care soțul alege sa lucreze în străinătate, fiind astfel plecat de acasă aproximativ 11 luni pe an, și asta deja mai multi ani la rând.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:29, 14 Ianuarie 2014
Depinde de toata situatia, stare materiala scop urmarit de fiecare sot etc.
Puteti, intr-un scenariu, sa-i cereti pensie de intretinere daca nu doreste divort; se supara, dar poate divorteaza.
Puteti, in altul, sa-l informati ca veniti sa stati impreuna daca nu divortati.
Ce scenariu alegeti depinde de dv. si de intreaga situatie, nu de 3 randuri, trebuie sa analizati cu atentie.
Oricum, relatiile la distanta sunt cam sortite esecului, ele rezista cativa ani, dar intre adolescenti. Poate greseala s-a facut acum mult timp si nu are legatura cu starea materiala a sotului "avut", asta e un motiv, o justificare a plecarii sentimentelor la plimbare. Nu iti poti suna sotul sa-i spui ca ochii care nu se vad se uita, asa incat gasesti motive puerile de cearta. :(
Sotia vrea liniste. O viata simpla, fara sute de reprosuri. Nu bani, nu masini, nu excursii scumple ci pur si simplu liniste... Sotul plecat e foarte suscpicios, motiv pentru care sotia isi reduce treptat orice activitate sociala, ca sa elimine discutiile. Dar ajunge in acest fel sa depinda total de el si atunci apar inca o salba de reprosuri legate de faptul ca e intretinuta. Oricum ar fi, e o viata traita intr¬un vesnic sentiment de vinovatie.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
ContSters310081, utilizator
Incurajator. Multumesc.
Ar trebui sa se gandesca de ce sta casatorita si daca motivul merita sa traiasca asa.
Imi e dificil sa inteleg asa pe scurt, ba sotul nu mai e interesat ca s-a ajuns, ba de fapt e interesat anormal de mult...
Si daca sotia isi vede de viata si taie legaturile, ce se intampla? Vine in tara? Divorteaza? Nuuuuu...

Daca sotia vrea liniste, contacteaza un avocat, divorteaza si basta. Nu stiu insa daca e o problema juridica despre cum sa divorteze sau una psihologica despre cum sa se desprinda.

Alte discuții în legătură

Divort-sau ceva de genul... bala bala Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred ... (vezi toată discuția)
Divort dicnor dicnor Buna ziua. O intrebare: unul din soti doreste neaparat divortul pe motiv de infidelitate a celuilalt ( o gelozie extrema nefundamentata de ceva ) dupa o ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie. ContSters228799 ContSters228799 Sunt casatorita de 4 ani , acum 2 ani mi-am dat demisia de la locul de munca dar nu inainte de a avea o discutie cu sotul meu in care el mi-a spus ca ma va ... (vezi toată discuția)