avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare titlul de proprietate

Am un proces de partaj, pentru teren intravilan si extravilan si casa ,in urma efectuarii expertizei s-a constatat ca este necesar modificarea titlului de proprietare prin rectificarea unor parcele cadastrale de exemplu PC 456 in loc de PC 435, si PC 239/24 in loc de PC 239/37. Cum trebuie procedat cand ceilalti mostenitori nu doresc ca mai intai sa se modifice titlul de proprietate, ei vor un partaj partial doar pentru suprafetele corecte din titlul .
Cel mai recent răspuns: sil73 , utilizator 18:03, 12 Ianuarie 2014
Trebuie sa introduceti o actiune pentru rectificarea titlului de proprietate mentionat, obtineti un certificat de grefa pentru aceasta actiune si la termenul de judecata din dosarul de partaj solicitati instantei sa dispuna suspendarea judecarii partajului pana la solutionarea dosarului privind rectificarea titlului de proprietate. Chiar daca celelalte parti din dosarul de partaj se vor opune, solutia o va pronunta instanta de judecata care va decide asupra acestei chestiuni.
in cazul deschiderii actiunii de rectificare titlul de proprietate, cheltuielile de judecata sunt platite de cel care introduce actiunea sau poate fi platita de toti mostenitorii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)
Rectificãri în titlul de proprietate ºi pe cotorul de la cartea funciarã robertsega32 robertsega32 Bună ziua, În anul 2005 am cumpărat câteva suprafeţe de teren ce constituiau moştenirea comună a celor de la care am cumpărat (vânzătorii erau ... (vezi toată discuția)
Succesiune si masuratori van_allen78 van_allen78 buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urm situatie: bunicul meu, care e in viata, a facut succesiunea dupa tatal lui, cu sora .S au intabulat terenurile ... (vezi toată discuția)