avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune si masuratori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune si masuratori

buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urm situatie: bunicul meu, care e in viata, a facut succesiunea dupa tatal lui, cu sora .S au intabulat terenurile respective asa cum s au inteles (bunicul cu sora lui),insa notarita a trecut terenul care era intravilan, ca fiind extravilan.Cand i a atras bunicul atentia ca e greseala, a zis ca nu e o problema, ca oricum primaria da un act ca e intravilan si totu i ok. Oare asa sa fie ? Acum bunicul ar vinde terenul.Ar fi vreo problema din cauza asta, ca terenul e in mijlocul satului/ In plus, terenul s a intabulat insa nu au fost facute masuratorile topodupa aceasta intabulare..Ar fi si aceasta o problema la vanzare ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: van_allen78 , utilizator 12:32, 18 Iulie 2011
In titlul de proprietate al terenului ce scrie: e intravilan sau extravilan?
Mentiunile gresite din certificatul de mostenitor pot fi corectate printr-o incheiere de rectificare data de notar.
Masuratorile topo se fac intotdeauna inainte de intabulare, nu dupa, intrucat unul din actele necesare intabularii este dosarul cadastral.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
evident ca va fi un impediment la vanzare. apoi preturile difere pt extravilan si intravilan. ar trebui sa mearga la notarul care a comis aceasta eroare materiala sa faca o incheiere de indreptare.
si totusi.. a facut succesiunea si intabularea , fara dosar cadastral....in acest caz , mai este valabila, sau trb sa luam iar succesiunea si intabularea de la capat ?
Succesiunea si intabularea sunt valabile.
Daca exista neconcordante intre starea de fapt si cea rezultata din acte, atunci actele trebuie rectificate.
Este prima oara cand aud de o intabulare facuta fara dosar cadastral. Nu cumva sunteti in eroare si dosarul cadastral exista? Cereti mai multe informatii la Cartea Funciara.
Buna ziua si multumesc pt raspuns.In ceea ce priveste succesiunea, ea s a facut pe terenurile care au fost intabulate prin 1997 pe numele tatalui celor doi (bunicul si sora lui), apoi anul acesta prin succesiune, terenul de care e vb a revenit bunicului.Dupa ce au iesit actele de la ANCPI, pe extrasul CF scrie ca "geometria imobilului nu este disponibila in planul cadastral de carte funciara din sist informatic" ..In plus , a mai facut si notarita aceasta greseala , trecand u l ca teren extravilan, desi pe titlul de proprietate apare ca fiind intravilan. Care ar fi pasii de urmat, concret ? Cu , stima, va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament in care sunt trecuti doi mostenitori constantin29 constantin29 Buna ziua doi soti au primit un testament prin care li s-a dat o casa cu teren intravilan plus cateva terenuri extravilane. de catre bunicii sotiei in ... (vezi toată discuția)
Fals sau original proces verbal de punere in posesie? iuli113 iuli113 va dau un exemplu: am facut o cerere de punere in posesie pentru a primi titlu de proprietate pentru mai multe terenuri in extravilan si 1 buc teren ... (vezi toată discuția)