Bună ziua,
În anul 2005 am cumpărat câteva suprafeţe de teren ce constituiau moştenirea comună a celor de la care am cumpărat (vânzătorii erau moştenitorii celui căruia i s-a reconstituit titlul de proprietate de către comisia judeţeană). Anul acesta am dorit să intabulez suprafeţele. De la OCPI mi s-a comunicat că "în urma verificării documentaţiei, rezultă că pc X este înscrisă şi în alt titlu de proprietate (al vecinului), iar pc Y/2 este înscrisă la cotor Y/1. Este necesar să se corecteze unul din titlurile de proprietate"
Consilierul de la OCPI mi-a spus că aceste rectificări nu se pot face decât prin hotărâre judecătorească. Din ce am putut să mă informez, totuşi, aceste rectificări ar fi de competenţa comisiei judeţene.
Ce aş putea să fac acum? Să introduc cerere pentru rectificarea titlului de proprietate şi pentru rectificarea cotorului de la cartea funciară? Pe baza cărei prevederi legale?
M-aş bucura mult dacă aţi putea să mă ajutaţi cu aceste informaţii.
Mulţumesc
Da, intr-adevar, rectificarea TP-ului se face numai in baza unei hotarari judecatoresti! Introduceti cererea pentru rectificarea titlului de proprietate, iar cand aveti sentinta (va dura cateva luni bune, asa ca trebuie sa aveti rabdare :sorry:) adresati-va OCPI pentru corectare. Ca si temei legal, puteti invoca art. 58 din Legea nr. 18/1991.