avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizita minor

care este dreptul uni tata de vizita in timpul unui proces,pana la definitivare,cate zile,cate ore,daca tatal se poarta si urat si ameninta si santajeaza ca nu da bani daca nu vede copilul de mai mult de 2 ori pe luna.zic care e minim si maxim in aceste coditii in care tatal traumatizeaza psihic si m-a si imbolnavit de depresie,amenintand ca nu mai da un ban,sa murim de foame.eu stau cu mama,el la casa lui de mult timp dar nu contribuie la cheltuieli in scchimb vrea si custodie
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:58, 13 Ianuarie 2014
A cerut ca in timpul procesului sa viziteze copilul dupa un program ?
nu a inceput procesul inca,doar sunt depuse actele,el deja incepand sa santajeze ca daca nu vede copilul cand vrea,zilnic daca se poate,ne lasa sa murim de foame.
Stimată mămică, dacă vreţi să creşteţi copilul singură, trebuie să-i asiguraţi mijloacele de trai, deci să nu existe posibilitatea de "a vă lăsa să muriţi de foame".
Prioritatea pentru dvs. este obţinerea unui loc de muncă, pentru a putea dovedi în instanţă că aveţi mijloace materiale pentru întreţinerea dvs. şi a copilului.
Oricum, autoritatea părintească va fi comună, iar domiciliul copilului se stabileşte în funcţie de ce-i poate oferi fiecare părinte copilului.
Dacă EL dovedeşte că nu-l lăsaţi să vadă copilul, puteţi avea surprize.
De aceea, incepând de azi, fotografiaţi sau filmaţi vizitele tatălui, sau produceţi dovezi.(mailuri în care scrieţi aprecieri privind vizita-de ex. să nu-i mai dea fular când e cald, sau să nu-i dea ciocolată, sau să se joace de-a prinselea, că-i place la copil, etc.)
1. pentru ca sa pastrati locuinta copilului la dvs trebuie sa demonstrati ca aveti unde si cu ce sa locuiti
2. tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere (daca nu o va face benevol) - dupa definitivarea divortului
3. tatal va primi un program de vizite cu copilul indiferent daca va plati sau nu pensia ed intretinere
4. daca va opuneti vizitelor, dupa definitivarea hotararii judecatoresti vi se poate deschide dosar penal. Pana atunci (pana la definitivarea hotararii judecatoresti) sunteti intr-o zona gri amandoi: el poate sa nu plateasca, dvs puteti sa va opuneti vizitelor. Nici una din aceste fapte nu va ajuta pe viitor.
5. nu puteti conditiona vizitele de plata pensiei de intretinere.
6. daca va ameninta si face scandal puteti face plangere la politie

Nu va mai suparati pe cine incearca sa va ajute.
daniella28 a scris:n
nu a inceput procesul inca,doar sunt depuse actele,el deja incepand sa santajeze ca daca nu vede copilul cand vrea,zilnic daca se poate,ne lasa sa murim de foame.

Nu are legatura una cu alta, vizita e vizita, pensia e pensie. Pensie ati cerut pe calea ordonantei, asteptati sa aveti o hotarare si o puteti in executare.
Daca dansul vrea sa vada copilul si nu va intelegeti in privinta unui program, va trebui sa ceara un program de vizita in instanta.
Nu inteleg cu ce anume va incomodeaza sau va afecteaza daca il vede aproate zilnic. Trebuie sa separati un pic sentimentele dvs de care or fi ele fata de sot si sa vedeti in el pe tatal copilului dvs, incercati sa puneti in prim plan copilul. Daca va certati mai putin cu el, probabil ca si copilului si mai tatziu dvs , va va fi mai bine.

Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ContSters180853 ContSters180853 Am divortat ,iar copilul mi-a fost incredintat prin instanta mie dar cu dreptul tatalui la vizita de 2 ori pe luna .Eu m am mutat din oras iar el nu -l mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua IULIA_DALIA2005 IULIA_DALIA2005 SUNT DIVORTATA,COPILUL E IN CUSTODIA MEA,TATAL COPILULUI ARE DREPT DE VIZITA UN WICHEND PE LUNA.EU IMPREUNA CU COPILUL AM PLECAT IN STRAINATATE ,LUCREZ CU ... (vezi toată discuția)
Dupa 12 ani poate cere drept de vizita??? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)