avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amnistia si gratierea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amnistia si gratierea

Doresc sa va intreb daca beneficiaza o persoana condamnata prin hotarare irevocabila care este plecata din tara inainte de primirea mandatului de executare si nu s-a mai intors?
Cel mai recent răspuns: ContSters268608 , utilizator 13:46, 21 Februarie 2014
Despre amnistia si gratierea inca nu se stie nimic, dar de principiu nu pot fi graţiate pedepsele a căror executare nu a început din cauza sustragerii condamnatului de la executare.
Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat
Domnul Avocat, am si eu o mica intrebare la o pb. enorm de mare care ma apasa de cel putin 3 ani si finalul e ca am fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare in urma unui proces ce am pierdut famile, servici, permis de conducere cu toate categoriile, si multe alte datorii la banici.Intrebarea este in 2013 dec. am fost condamnat si daca bunul dumnezeu da sa fie ceva cu Amnistia si gratierea am sanse sa fac reabilitare desi nu mai am nici o condamnare sau ceva de genul asta .Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratiere in masa 2014 dupa intrarea noului cod in vigoare grigorasgelu91 grigorasgelu91 daca o persoana este condamnata definitiv si irevocabil si acea persoana se sustrage nu este arestata ,prinsa in cazul unei gratieri in masa acea persoana va ... (vezi toată discuția)
Gratiere cosmin30 cosmin30 daca am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare .........pot cere gratierea de la presedintele romaniei sau amnistia.?ce sanse am ?si unde ma pot ... (vezi toată discuția)
Gratiere in termenul de incercare grvgabriel grvgabriel Buna ziua, Nou pe forum , dar cu o problema mai veche.In urma unui accident de circulatie am fost condamnat la 1 an cu suspendare si un termen de incercare de ... (vezi toată discuția)