avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... gratiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

gratiere

daca am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare .........pot cere gratierea de la presedintele romaniei sau amnistia.?ce sanse am ?si unde ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:09, 19 Martie 2010
gratierea este pentru cei cu executare nu cu suspendare din cate stiu eu
Intr-adevar, gratierea individuala se acorda numai pentru pedepse privative de libertate. Nu pot fi gratiate condamnarile cu suspendarea executarii pedepsei, pedepsele complementare si cele accesorii, iar ratierea individuala nu are efect asupra laturii civile si asupra masurilor administrative pronuntate intr-o cauza penala.
Doar gratierea o da presedintele Romaniei nu si amnistia. In cazul tau avand o pedeapsa cu suspendare, gratierea nu iti va fi acordata.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
gabitzu20, utilizator
Gratierea individuala este acordata de Presedinte;le Romaniei pentru pedepse aflate in curs de executare si in general, din motive umanitare.
Aministia nu intra in prerogativele presedintiale.
In situatia dvs.,raspunsul este negativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratierea katibi katibi Imi poate spune cineva va rog,daca sunt condamnat la 2 ani la locul de munca pentru refuzul de a-mi stabili alcoolemia,am sanse sa beneficiez de gratiere ... (vezi toată discuția)
Gratiere in masa 2014 dupa intrarea noului cod in vigoare grigorasgelu91 grigorasgelu91 daca o persoana este condamnata definitiv si irevocabil si acea persoana se sustrage nu este arestata ,prinsa in cazul unei gratieri in masa acea persoana va ... (vezi toată discuția)
Cererte de gratiere claudiaionete claudiaionete ma poate ajuta vreun specialist de pe acest site sa imi spuna cum se poate cere gratierea ,in ce conditii ,pedeapsa cu executare fiind de 1 an si 6 luni . am ... (vezi toată discuția)