avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intrebare-certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intrebare-certificat de casatorie

Buna
Daca ma poate indruma cineva......Eu in 2006 am divortat,iar certificatul de casatorie a ramas la Tribunal,am primit doar sentinta,adica desfacerea casatoriei.
Acum mi s-a solicitat undeva certificatul de casatorie si cand am spus ca mi-a fost retinut la dosar,mi s-a spus ca certificatul trebuie sa existe cu mentiunea (stampila) "divortat" si ca am dreptul sa cer eliberarea documentului sub forma aceasta.
Intrebarea mea este UNDE pot sa depun o asemenea cerere??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:43, 15 Ianuarie 2014
La tribunalul care l-a retinut ... ?
Cererea o depuneti la starea civila unde v-ati casatorit. Daca sunteti cu domiciliul in alta localitate decat cea in care ati incheiat casatoria puteti depune cererea la starea civila de la locul de domiciliu. Nu uitati sa specificati in cerere ca doriti sa obtineti un nou certificat de casatorie dar care sa cuprinda mentiunea de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea hotararii de divort fabula fabula Doresc sa ma lamuresc cu privire la urmatoarea situatie: M-am casatorit in anii 70 in Olanda. In 1991 am divortat iar in 1997 am revenit in Romania. La ... (vezi toată discuția)