Buna ziua,sotia mea urmeaza sa nasca in luna august.Momentan lucrez intr-o multinationala si as dori sa merg eu in CCC,nu sotia.Paralel am si o afacere,mai precis un SRL.Pot sa beneficiez de indemnizatie si in paralel sa am si o firma sau trebuie sa renunt la afacere?Imi puteti spune si legea unde gasesc treaba asta?Va multumesc.Marius.
1. - Daca sotia naste in august 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt septembrie 2013 - august 2014.
- In aceste 12 luni dvs. trebuie sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).
2. - Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspendati toate activitatile aducatoare de venituri profesionale (din prestarea unei activitati).
- Adica suspendati contractul individual de munca (CIM) cu multinationala precum si contractul cu SRL.
- Daca la SRL sunteti doar asociat puteti sa va pastrati functia si pe perioada cat sunteti in CCC (dividendele nu sunt asimilate veniturilor din salarii).
- Daca aveti insa un CIM cu SRL atunci trebuie sa suspendati acel CIM.
3. Concediul crestere copil si indemnizatia aferenta sunt reglementate de OIG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Indemnizatie ccc
laurentiuu
La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)