avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru tati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru tati

Buna ziua,sotia mea urmeaza sa nasca in luna august.Momentan lucrez intr-o multinationala si as dori sa merg eu in CCC,nu sotia.Paralel am si o afacere,mai precis un SRL.Pot sa beneficiez de indemnizatie si in paralel sa am si o firma sau trebuie sa renunt la afacere?Imi puteti spune si legea unde gasesc treaba asta?Va multumesc.Marius.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:29, 13 Ianuarie 2014
1. - Daca sotia naste in august 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt septembrie 2013 - august 2014.
- In aceste 12 luni dvs. trebuie sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. - Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspendati toate activitatile aducatoare de venituri profesionale (din prestarea unei activitati).
- Adica suspendati contractul individual de munca (CIM) cu multinationala precum si contractul cu SRL.
- Daca la SRL sunteti doar asociat puteti sa va pastrati functia si pe perioada cat sunteti in CCC (dividendele nu sunt asimilate veniturilor din salarii).
- Daca aveti insa un CIM cu SRL atunci trebuie sa suspendati acel CIM.

3. Concediul crestere copil si indemnizatia aferenta sunt reglementate de OIG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc laurentiuu laurentiuu La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil ContSters363911 ContSters363911 Buna ziua!Va deranjez si eu cu o problema… in anul scolar 2014-2015 am fost angajata la scoala pe perioada determinata( 31 aug 2015).In contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - venituri pfa andramadalina andramadalina Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavostra pentru a-mi lamuri situatia din momentul de fata: Nu mai sunt salariat din luna martie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)