Buna ziua am o intrebare,daca divortez de sotul meu si el nu se prezinta la proces in instanta pentru partaj apartament,mai are dreptul la el?Sotul este plecat in strainatate si mi a zis sa divortez deoarece voi castiga apartamentul in lipsa lui.
In masura in care apartamentul este bun comun fiind dobandit in timpul casatoriei se va imparti in functie de contributia fiecaruia dintre soti la dobandirea acestuia dovedita prin inscrisuri, martori, expetiza, etc.
Nu isi pierde un drept de proprietate doar ca nu se prezinta. Va puteti judeca in lipsa lui, conteaza sa il citati corect acolo unde e, probabil ca veti castiga ca ap sa va fie atribuit, insa va trebui sa achitati sulta pt cota lui. ca dansul nu are pretentia la bani, e altceva.
Da, castigati de fapt apartamentul dar veti plati jumatate din valoarea lui sotului.
Daca asa s-a exprimat sotul este cu totul altceva si procesul ar fi destul de simplu in acest caz.
Problema este ca puteti pierde casa daca nu aveti bani sa ii dati.
Adica nu se stie cat de bine este sa deschideti un proces.
Cine v-a invatat asa?
Ati fost la avocat sau vreo vecina v-a sfatuit asa?
Pentru a obtine 100% este foarte complicat chiar si daca el nu vine...
Daca vreti sa va judecati pe 100% trebuie sa justificati motivele in mod temeinic in actiunea care se va depune la instanta.