avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai facem partajul apartamentului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai facem partajul apartamentului?

In tinpul casatoriei am cumparat un apartament cu jumatate de suma de la mama si jumatate din salariul sotului , Actul casei are trecuti 2 proprieatari eu si sotul , in acest caz mai facem partaj pentru impartirea apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 28 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea imi dau seama ce vreti sa aflati.. daca vreti sa imp;artiti apartamentul, da, faceti partaj. Daca nu vreti, nu va obliga nimeni.
acest răspuns util
Fiind bun dobândit în timpul căsătoriei, fiecăruia dintre soți îi aparține jumătate din imobil. Prin urmare se poate partaja.

Eu nu doresc partajul , consider ca se pierd multi bani , dar sotul daca doreste sa faca partajul si aduce dovezi ca eu nu am lucrat ( eu am lucrat doar la propria mea societate fara carte de munca), poate sa castige mai mult de jumatate?
gi-jane2 a scris:

Nu prea imi dau seama ce vreti sa aflati.. daca vreti sa imp;artiti apartamentul, da, faceti partaj. Daca nu vreti, nu va obliga nimeni.

acest răspuns util
Eu nu doresc partajul

Dar ce doriti, sa ramaneti coproprietari si eventual sa locuiti impreuna ? Divortati sau sunteti casatoriti ?
Partajul se poate face amiabil si la notar.
Puteti sa vindeti casa impreuna si sa impartiti banii.
Nu va castiga mai mult de jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate intra fosta soție în apartament când dorește? varsator@16 varsator@16 Buna seara,referitor la intrebare,am divortat in urma cu 12 ani,nu am facut partajul,ea(fosta sotie)a parasit locuinta si s-a mutat la concubinul ei,eu ... (vezi toată discuția)
Partaj bun cumpărat înainte de casatorie Octavia79 Octavia79 Am Cumpărat un apartament înaintea căsătoriei cu soțul meu..eu fiind pe numele de fata și trecut și numele soțului, după un an ne am căsătorit. Acum ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj giorgiay giorgiay va rog sa.mi clarificati cat de cat situatia ca aud fel si fel de zvonuri. sunt casatorita din 1989.am doi copii majori. sotul a lucrat 11 ani in italia ... (vezi toată discuția)