avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate intra fosta soție în apartament când dorește?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate intra fosta soție în apartament când dorește?

Buna seara,referitor la intrebare,am divortat in urma cu 12 ani,nu am facut partajul,ea(fosta sotie)a parasit locuinta si s-a mutat la concubinul ei,eu ramînînd in ap.si locuind si eu cu cineva.Intrebarea mea e,poate veni ea cînd doreste,iar eu sînt obligat sa îi deschid,adica ma poate deranja cînd vrea ea
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 25 Februarie 2019
Buna seara,
Sunteti coproprietari deci aveti drepturi egale.
Solicitati partajul si iesirea din indiviziune, platiti-ii sulta si veti fi linistit.
Partajul trebuie sa il solicit la tribunal,sulta ce inseamna,o cota parte din costul apartamentului.

Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Nu sunteti obligat sa ii deschideti usa ca nu mai locuieste acolo.
Dansa are interes sa ceara partajul.
E de preferat sa cadeti de acord supra partajul si sa il faceti la notar daca vreti sa ramaneti in casa, daca nu, il puteti vinde impreuna si impartiti banii.
Va trebui sa ii dati jumatate din valoarea casei daca vreti sa ramaneti cu casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota minoritara din mostenire just4amda just4amda am o intrebare, daca in urma succesiunii, o persoana mosteneste 18,75% din apartament si acesta insista sa locuiasca acolo desi nu a stat de mai bine de 20 ... (vezi toată discuția)
Cine ramine cu drepturi depline? energy_for_life energy_for_life buna ziua,as vrea sa fac iesire din indiviziune pe o casa batrineasca care este mostenire, dar problema sta in felul urmator.mi-e teama sa nu ma incurc pe ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)