avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie

daca nu sunt citat intr-un dosar penal ca martor, am obligatia sa ma prezint in instanta daca intâmplator sunt in incinta judecatoriei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:34, 13 Ianuarie 2014
Aveţi obligaţia să vă prezentaţi la locul, ziua, ora menţionate în citaţie şi aveţi datoria să declaraţi tot ce ştiţi cu privire la faptele cauzei.Instanţa de judecată poate dispune aducerea dumneavoastră pe baza unui mandat de aducere dacă prezenţa ori ascultarea dumneavoastră este necesară într-o cauză, iar, anterior, deşi aţi fost legal citat nu v-aţi prezentat.
Daca instanta vrea sa va audiere si dispune in acest sens se poate si daca va aflati din intamplare la judecatorie.
Pe hol sau in sala de sedinta v-ati afla din intamplare?:D

In general martorii nu se audiaza la primul termen de judecata mai ales daca sunt mai multi de audiat.

Daca nu sunteti citat nu sunteti obligat sa va prezentati.
Daca raspundeti prezent nu veti mai fi citat.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor cu avocat Titel10 Titel10 Sunt citat ca martor intr-un proces penal (fond); trebuie sa ma duc personal sau pot sa trimit un avocat? (cu alte cuvinte daca se prezinta avocatul sa nu ... (vezi toată discuția)
Citatie ca martor in proces penal - e obligatoriu sa ma prezint in alt oras? narcys105 narcys105 continutul: ministerul internelor si reformei administrative IGPR - D.GP.M.B - 17CI5 POLITIE Sectia 17 politie - bic Dosar penal nr 1569582/2008 ... (vezi toată discuția)
Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)