Daca este proprietar al unui apartament ori spatiu cu alta destinatie, situat in scara asociatiei dumneavoastra, are toate oibligatiile ca orice membru al asociatiei.
Probabil ca in vechea asociatia a avut acordul acesteia, iar acum poate primi acordul noii asociatii daca vrea sa ramana cu firma acolo.
Iata ce prevede legea 230/2007:
Art. 41. - Modificările constructive şi utilizarea în alte scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale clădirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereţi, suspendarea de stâlpi, pereţi, scări interioare şi altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectaţi şi, după caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de instituţii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum şi cu autorizaţia pentru executarea de lucrări, eliberate în condiţiile legii.
Am subliniat si prevederea cu "proiectul tehnic", dar abservati ca acesta se face "dupa caz" si se refera in primul rand la "modificarile constructive" prevazute chiar la inceputul articolului si nu la montarea, de exemplu, a unei firme simple pe un perete exterior.
Noi avem blocurile din asociatia noastra impanzite cu asemenea firme (cabinete, farmacie, avocati, executori...) care platesc la asociatie chirii modice (5 pana la 20 lei/luna) si nu a fost nevoie de nici un fel de proiect tehnic. Toti platesc la asociatie iar unii "mai ortodocsi" si-au declarat firma si la primarie unde mai platesc o taxa de publicitate.