avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala in apartament

Vreau sa introduc conducta de gaze in bloc. Presedintele asociatiei nu este de acord cu aceasta. Cind am solicitat acest lucru a spus ca este de acord daca introduc conducta pe exteriorul blocului. GDF Suez a spus ca nu poate monta conducta pe exterior, numai pe interior. Cum pot rezolva aceasta problema? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:08, 18 Noiembrie 2015
Presedintele de asociatie de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa impuna instalarea instalatiei de gaz
Instalarea magistralei se executa in baza proiectului tehnic
Inclusiv normativele in domeniu nu permit pozarea instalatiei pe exteriorul imobilelor de locuit in comun
Pentru materializarea interesului dv,incecati sa atrageti mai multi proprietari care sa fie interesati pentru instalare CT proprie,demarati demersurile pentru executare proiect tehnic -fata de care presedintele de asociatie nu are competenta sa il contesta ca si solutie tehnica
ynocentta a scris:

Presedintele de asociatie de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa impuna instalarea instalatiei de gaz

Presedintele reprezinta interesele proprietarilor. Daca proprietarii nu sunt de acord cu aceasta lucrare atunci presedintele detine autoritatea de a refuza lucrarea.
ausfahrt a scris:

Presedintele reprezinta interesele proprietarilor. Daca proprietarii nu sunt de acord cu aceasta lucrare atunci presedintele detine autoritatea de a refuza lucrarea.

Atentie,deoarece subiectul si marul discordiei il reprezinta modalitatea tehnica de pozare instalatie de gaze
Cind am solicitat acest lucru a spus ca este de acord daca introduc conducta pe exteriorul blocului.

Cand am precizat pozitia presedintelui in raport de executia instalatiei de gaze,m-am referit strict ca acesta nu are competenta sa impuna o anumita pozare a instalatiei ,pe interiorul sau pe exteriorul imobilului de locuit in comun-urmand a se respecta proiectul tehnic aprobat
Chiar in aceste zile un imobil de locuit in comun ,se branseaza la magistrala de gaze
Instalatia a fost pozata in interiorul imobilului,urmand ca fiecare apartament sa fie conectat prin regulatorul individual cu instalatie interioara
Un proprietar de la parter care are inchis balconul a instalat centrala in balcon si a solicitat muncitorilor pentru a nu realiza n orificii de trecere teava prin apartament,pozarea intregii instalatii pe exteriorul imobilului de locuit in comun,
Cand a venit reprezentantul firmei pentru verificare instalatie,punere in functie centrala,a refuzat luarea in evidenta a lucrarii -solicitand respectarea proiectului care prevede ca instalatia sa fie pozata de casa scarii
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
ynocentta, utilizator
Corect. Dar in momentul in care am discutat cu mai multe firme care executa introduceri de conducte de gaze, primul lucru pe care l au solicitat a fost aprobarea presedintelui de asociatie, care nu vrea sa o dea.Suntem 8 propietari din 14 care dorim. In momentul in care le am spus ca presedintele nu vrea sa dea semnatura, toti au zis ca fara semnatura lui nu putem.
ynocentta a scris:

subiectul si marul discordiei il reprezinta modalitatea tehnica de pozare instalatie de gaze

Legal ,instalatia de gaze se poate poza doar in interior .

Alte discuții în legătură

Abuz sau legalitate? vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca Presedintele Asociatiei a procedat corect in urmatoarea situatie.Asociatia noastra este compusa din doua scari a cate 40 ... (vezi toată discuția)
Instalatie noua de alimentare cu apa rece respectiv calda pe alt traseu decat cel din (proiect) constructie StRotaru StRotaru In blocul in care locuiesc(8 etaje, 34 apartamente) se pare ca este necesara inlocuirea tevilor verticale de alimentare cu apa rece respectiv calda. Un grup ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)