avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum platesc amenda?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum platesc amenda?

acum 1 luna am fost judecat pentru conducerea sub influenta alcolului. Am primit 2 ani inchisoare cu suspendare si o amenda de 1400 ron dar nu am primit nimic acasa cum platesc amenda si cand? cine imi poate da un raspuns...
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:39, 14 Ianuarie 2014
veti primi hotărârea judecătorească.În ea, va fi mentionată suma etc etc Când rămâne definitivă si irevocabilă.
Hotararile penale nu se comunica.
Se comunica doar o copie a dispozitivului sentintei, iar asta numai in situatia in care ati lipsit atat la judecata cat si la pronuntare ( art.360 c.proc.pen.).
In plus hotararile penale sunt doar definitive, nu si irevocabile.
Verificati daca hotararea a ramas definitiva ( la arhiva instantei) si daca aceasta s-a redactat.
Termenul de redactare al hotararilor penale este de 20 de zile de la pronuntare, iar dupa redactare, aveti posibilitatea sa solicitati instantei pe calea unei cereri, eliberarera unei copii xerox a acesteia, urmand ulterior sa achitati amenda penala.
Recipisa de plata a amenzii penale sunteti obligat sa o depuneti la instanta de executare ( judecatoria care v-a condamnat), in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
In cat timp se comunica hotararea. RebelulM RebelulM Buna seara. La data de 03.01.2013 am fost trimis in judecata pentru comiterea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, respectiv ... (vezi toată discuția)
Decizie pronuntata de curtea de apel in recurs nikolos nikolos ,,curtea de apel admite recursul formulat de parchet si sporeste pedeapsa la 2 ani inchisoare \\".citat depe portalul minsterul justitiei Cum aflu daca este ... (vezi toată discuția)