avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consecințele neîndeplinirii obligației de a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consecințele neîndeplinirii obligației de a mai depune încã un exemplar al cererii de chemare în judecatã

Buna seara,
daca reclamantul s-a indreptat impotriva a doi parati prin cererea de chemare in judecata iar la al doilea termen al judecatii instanta observa ca unul n-a fost citat si nu i s-a comunicat cererea de chemare in judecata si dispune reclamantului sa mai depuna un exemplar al cererii pentru al treilea termen, ce se intampla daca nu depune?
va continua judecata doar cu paratul caruia i s-a comunicat cererea, poate instanta anula cererea, sau...ce anume s-ar putea intampla in continuare, si care este baza legala a ceea ce urmeaza sa se intample?
am uitat sa precizez ca se judeca pe vechiul Cod Proc.Civ, cererea a fost inregistrata in aprilie 2012 , in caz ca are importanta pentru raspuns
multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
integrity, utilizator
Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 19:34, 19 Ianuarie 2014
In conditiile in care reclamantul nu-si indeplineste obligatiile dispuse de catre instanta aceasta va da eficienta prevederilor art. 242 CPC citez: Cand constata ca desfasurarea normala a procesului este impiedicata din vina reclamantului, prin neindeplinirea obligatiilor stabilite in cursul judecatii, potrivit legii, judecatorul poate suspenda judecata, aratand in incheiere care anume obligatii nu au fost respectate.
Acum vad ca ati editat mesajul. In vechiul cod de procedura civila aceasta prevedere era cuprinsa in art. 155, indice 1
Multumesc pentru raspuns; inteleg ca daca se judeca pe vechiul cod, se suspenda pe art 114(4)? in citatie nu scrie ce consecinta atrage neindeplinirea; trebuia sa scrie ce sanctiune?
merci inca o data
Teoretic, instanța va dispune suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 Cod procedură civilă, așa cum v-a spus și domnul Smarian. Practic și în funcție de actele dosarului sau de susținerile părților, există posibilitatea ca instanța să mai acorde un termen în vederea îndeplinirii acestei obligații.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ati avut dreptate! A suspendat pe 155 ind 1, cu recurs pe perioada suspendarii.
ce inseamna "perioada suspendarii"- mai exact, de la data la care a pronuntat suspendarea, in ce termen trebuie declarat recursul si unde se depune (se depune la aceeasi sectie)?
multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
integrity, utilizator

Alte discuții în legătură

Discutie caz suspendare judecata integrity integrity In mai 2012 a fost inregistrata o cerere de chemare in judecata fata de doi parati; unul pentru incalcarea dreptului la informare (legea 544/2001), celalalt ... (vezi toată discuția)
Conditiile suspendarii si ale continuarii judecatii in cazul art. 155^1 c. pr. civ. Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. Norma.[/b] [quot] Art. 155^1 Când constată că [b]desfăşurarea normală a procesului[/b] este [b]împiedicată din vina părţii ... (vezi toată discuția)
Traducere in termeni liberi fetculeana fetculeana In baza art. 155 ind. 1 alin. 1 Cpc. suspenda judecarea cauzei. Dispune dezatasarea dosarului nr. 55001/299/2010. Cu recurs pe toata durata suspendarii. ... (vezi toată discuția)