avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functia de director in cadrul unui serviciu public ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functia de director in cadrul unui serviciu public fara personalitate juridica din cadrul unei primarii. Ocuparea unei astfel de functii.

Buna ziua.
Mi-ar fi de mare ajutor daca m-ati putea ajuta cu intrebarea de mai jos.
De circa 7 ani sunt Sef al Serviciului public de dezvoltare din cadrul unei primarii, serviciu fara personalitate juridica sau autonomie financiara. Odata cu schimbarea regimului politic a aparut din neant un director al serviciului care a preluat toate atributiile mele, acesta nu a dat insa niciun concurs pentru postul ocupat. Este legal asa ceva? De asemenea am inteles ca o entitate fara personalitate juridica nu prevede functie de director. Este adevarat? Daca mi-ati putea spune si in ce paragraf de lege gasesc informatiile cerute ar fi extraordinar.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liviu12345 , utilizator 10:37, 14 Ianuarie 2014
Exista aceasta posibilitate . De fapt, poate fi vorba despre exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere.

Serviciile din cadrul Primariei nu au cum sa aiba personalitate juridica.
Va multumesc pt raspuns dle Freelis. Am inteles de la Dvs ca o functie poate fi ocupata fara concurs daca este cu caracter temporar, situatia aceasta are insa aproape 2 ani....
Imediat dupa investirea noului primar acesta m-a concediat pt nepotrivire a studiilor mele superioare cu functia, i-am dat in judecata si am castigat ei trebuind sa ma puna pe acelasi post si sa imi dea aceleasi atributii ca inainte, ceea ce nu s-a intamplat, lucrurile pe care eu le faceam inainte fiind facute de acest director care a ocupat postul fara concurs de 2 ani de zile!Acum ei (primarul si directorul) vor sa desfiinteze acest serviciu public si sa concedieze zeci de oameni pentru ca au infiintat o societate care presteaza aceleasi activitati ca serviciul public, cu care vor sa faca toate lucrarile primariei si sa castige astfel ff multi bani. Nu stiu cum sa procedez si ce sa fac, unde sa ma adresez, am facut o plangere la parchet impreuna cu toate sesizarile neregulilor dar din noiembrie nu s-a intamplat inca nimic, mi s-a spus ca dureaza fiind o situatie complexa, in schimb am fost rugat sa vin cu legea unde scrie ca :o entitate/serviciu fara personalitate juridica nu prevede functia de director....si nu am reusit sa o gasesc.
Va multumesc, sper ca nu am fost neclar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire in functie publica de conducere codreanuliviu codreanuliviu La un serviciu public fara personalitate juridca si fara autonomie financiara functia de conducere este de sef serviciu ,director sau amandoua (vezi toată discuția)
În cazul în care am ocupat o funcție de conducere ... Laurenti Niculescu Laurenti Niculescu Bună ziua. În cazul în care am ocupat o funcție de conducere cu caracter temporar până la organizarea concursului pentru acea funcție, unde am ... (vezi toată discuția)
Functionar public Elena Lia Elena Lia in institutia publica in care lucrez este o singura persoana cu functie de conducere.In perioada in care acesta persoana se afla in concediu de odihna sau in ... (vezi toată discuția)