avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numire in functie publica de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numire in functie publica de conducere

La un serviciu public fara personalitate juridca si fara autonomie financiara functia de conducere este de sef serviciu ,director sau amandoua
Cel mai recent răspuns: codreanuliviu , utilizator 19:30, 15 Iunie 2014
Functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.
In 2007 in urma unui concurs am castigat postul contractual de sef serviciu in cadrul unui serviciu public fara personalitate juridica si autonomie financiara in cadrul unei primarii. In anul 2012 am fost dat afara abuziv pe motiv politic. Am contestat si castigat procesul. Pe perioada cat postul meu a fost in litigiu postul meu a fost desfintat prin HCL. Tot odata a fost trecut in organigrama postul de director al serviciului de catre primar, fara o HCL. Titularul postului a fost numit fara a se tine un concurs ceea ce este contrar art 30 din codul muncii. In urma procesului prin HCL am revenit la locul de munca pe pozitia de sef serviciu dar toate atributiile mele au fost preluate de acest director .Am inteles ca un serviciu public fara personalitate juridica si autonomie financiara nu prevede functia de director . La restul primariilor despre care m-am interesat acest tip de serviciu public este condus de un sef serviciu si nu de un director.
Se poate desfiinta un post atat timp cat este in litigiu?
Un astfel de serviciu public , fara autonomie financara si personalitate juridica, prevede functia de director?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia de director in cadrul unui serviciu public fara personalitate juridica din cadrul unei primarii. ocuparea unei astfel de functii. Liviu12345 Liviu12345 Buna ziua. Mi-ar fi de mare ajutor daca m-ati putea ajuta cu intrebarea de mai jos. De circa 7 ani sunt Sef al Serviciului public de dezvoltare din cadrul ... (vezi toată discuția)
Functie de conducere- reorganizare institutie andre_1996 andre_1996 In anul 2008 am ocupat prin concurs functia publica de conducere de director executiv. In septembrie 2008 noul primar ales a propus spre avizare la ANFP o noua ... (vezi toată discuția)
Prevederi art. 3 din oug 77/2013 privind numar functii de conducere raportat la numar posturi aprobate anamariagroza anamariagroza potrivit art. 3 alin 1 din OUG 77/2013 - asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la ... (vezi toată discuția)