avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Persoana lovita pe trecerea de pietoni, ce este de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Persoana lovita pe trecerea de pietoni, ce este de facut?

buna seara o ruda a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni avand drept urmare mana in ghips si piciorul,intrebarea mea este urmatoare daca nu este posibila impacarea datorita faptului ca aceasta solicita banii prea multi ...se poate apela la RCA??in astfel de cazuri?ce se poate intampla in astfel de cazuri ??/daca se ajunge la judecata
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
ciprian256, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:54, 18 Ianuarie 2014
Daca invinuitul se intelege cu partea vatamata, atunci se deschide dosar dauna la asiguratorul RCA si se poate incheia o tranzactie in care este parte si asiguratorul (cel care plateste daunele in cazul in care autoturismul condus de invinuit are RCA valabil la momentul accidentului).
Important este ca partea vatamata si asiguratorul sa ajunga la o intelegere in privinta despagubirilor.

Daca se ajunge la instanta, atunci aceasta va stabili cuantumul despagubirilor.
Rca da este valabil ..invinuitul nu stie daca se impaca cu aceasta persoana intrebarea era daca poate merge direct la RCA vorbim incazul in care nu se impaca si s ar ajunge la instanta de judecata .iar cuantumul despagubirilor le plateste tot asigurarea RCA ??
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
ciprian256, utilizator
Chiar daca se impaca acum, la urmarire penala, chiar daca ajunge in fata instantei, despagubirile sunt suportate in totalitate de RCA. Atat daunele materiale, cat si cele morale.
am inteles dar daca nu se impaca era intrebarea..se ajunge la instanta de judecata si de aici intreb urmari...??inculpatul ce poate pati??i se suspenda sau anuleaza permisul,,??mentionez ca nu se afla sub influenta baut alcoolice momentan permisul este suspendat se circula cu dovada . asta incerc sa aflu in siutatia in care nu exista comunicare cu persoana lovita .

persoana lovita pe trecerea de pietonii fiind influentata de unul din politisti de la rutiera cu ceva vreme inainte inclupatul a adepus o plangere catre directie anticoruptie impotriva aceluias politist care ca o ironie a sortii ii ancheteaza acum cazul si intr o oarecare masura influenteaza aceasta femeie acum,,ca o razbunare,,catre vinovat

Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In urma condamnarii in instanta permisul se anuleaza.
Dovada de drept circulatie data acum de politie se poate prelungi printr-o cerere depusa la Parchet, pentru perioade de catre 30 de zile, pana la definitivarea cauzei.
Pedeapsa este de regula cu suspendare in astfel de cazuri.

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier sludovic sludovic Buna ziua, sunt victima unui accident care s-a petrecut in urma cu 7 zile, o dna. m-a lovit cu masina pe trecerea de pietoni, si a parasit locul faptei. Pana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catalinadiaconu catalinadiaconu am accidentat pe cineva pe trecerea de pietoni si persoana s-a lovit la cap. a ajuns la spital, a fost operata si azi dupa 5 zile de spitalizare o externeaza. ... (vezi toată discuția)
Accident, vatamare corporala - lipsa pretentii financiare laszlo0626 laszlo0626 pe data de 16.01.2014 am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane .nu am acordat prioritate de trecere persoanei respectiva la tre ... (vezi toată discuția)