avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Persoana lovita pe trecerea de pietoni, ce este de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Persoana lovita pe trecerea de pietoni, ce este de facut?

buna seara o ruda a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni avand drept urmare mana in ghips si piciorul,intrebarea mea este urmatoare daca nu este posibila impacarea datorita faptului ca aceasta solicita banii prea multi ...se poate apela la RCA??in astfel de cazuri?ce se poate intampla in astfel de cazuri ??/daca se ajunge la judecata
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
ciprian256, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:54, 18 Ianuarie 2014

In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa, prevazuta de art. 184 din Codul penal , impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Impacarea reprezinta un act personal, definitiv , total . ( vizeaza, deci , atat latura penala , cat si latura civila a cauzei deduse judecatii ).
Instanta de judecata poate lua act de impacare chiar in recurs.
Exista un certificat medico-legal ?

In caz ca aceasta ar atesta un numar mai mic de zece zile de ingrijiri medicale , nu sunt intrunite elementele constitutive al infractiunii prevazute de art. 184 din Codul penal.



Altminteri, actiunea civila poate fi exercitata separat, in fata instantei de judecata, fiind scutita de taxa judiciara de timbru.


Odata cu recunoasterea faptei, pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/3 .


In caz ca se dispune condamnarea , anularea permisului de conducere este obligatorie.

In caz ca pedeapsa cu inchisoarea este suspendata conditionat , conform art . 81 din Codul penal , dreptul de a conduce pe drumurile publice poate fi redobandit numai in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Reabilitarea este una de drept.( termenul de incercare este unul compus din pedeapsa aplicata de instanta , la care se adauga doi ani ) , cazierul fiind din nou fara nicio mentiune


Succes.


Atentie cu impacarea, ce acte faceti si cum le redactati. S-ar putea asiguratorul RCA sa nu mai acopere despagubirile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier sludovic sludovic Buna ziua, sunt victima unui accident care s-a petrecut in urma cu 7 zile, o dna. m-a lovit cu masina pe trecerea de pietoni, si a parasit locul faptei. Pana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catalinadiaconu catalinadiaconu am accidentat pe cineva pe trecerea de pietoni si persoana s-a lovit la cap. a ajuns la spital, a fost operata si azi dupa 5 zile de spitalizare o externeaza. ... (vezi toată discuția)
Accident, vatamare corporala - lipsa pretentii financiare laszlo0626 laszlo0626 pe data de 16.01.2014 am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane .nu am acordat prioritate de trecere persoanei respectiva la tre ... (vezi toată discuția)