avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Parghiile unui creditor marunt
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Parghiile unui creditor marunt

Buna ziua

sunt creditor intr-un dosar in care debitoarea si-a cerut intrarea in procedura simplificata. cererea a fost admisa, a fost numit lichidatorul, s-a intocmit tabelul creditorilor - format din mine (~20%) si anaf (~80%).
In patrimoniul debitoarei se afla doar un teren, a carui valorificare ar acoperi max. ~25% din masa credala, iar anaf are ipoteca pe acest teren.
Terenul a fost cumparat de debitoare la un pret de ~10 ori mai mare decat valoarea de piata cu cca. 1/2 an inainte de cererea de intrare in insolventa. Celelalte bunuri din patrimoniu au fost vandute altor firme detinute de administrator, la sume modice.

Lichidatorul nu doreste introducerea actiunii cf. art. 79 L85/2006, de anulare acte frauduloase in dauna creditorilor, nici atragerea raspunderii administratorului. Pe Anaf nu il doare capul, atata timp cat la un moment dat, odata cu valorificarea terenului, isi va recupera creanta (partial).

Care sunt, in acest caz, parghiile unui creditor marunt (<20%) ? ...

merci
gaby

Alte discuții în legătură

Deschiderea procedurii generale de insolvenþã ContSters73517 ContSters73517 am cumparat in 2007 un apartament in faza de proiect. nici in ziua de azi nu am apartamentul, desi trebuia sa-l primesc in martie 2009. intre timp, persoana ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la o firma in faliment bucuradriana bucuradriana buna ziua. as vrea sa stiu cum pot recupera o creanta de la o firma in faliment ? si in ce procent? ce mi se deduce? ce mi se scade? in ce procent pot ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de o societate in faliment angelinna angelinna salut! daca o societate imprumuta o anumita suma altei societati cu termen scadent peste 1 an iar societatea debitor intra intre timp in faliment, cum isi ... (vezi toată discuția)