avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general recuperare creanta de la o firma in faliment
Discuție deschisă în Contabilitate în general

recuperare creanta de la o firma in faliment

buna ziua. as vrea sa stiu cum pot recupera o creanta de la o firma in faliment ? si in ce procent?
ce mi se deduce? ce mi se scade? in ce procent pot recupera ceva?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: bucuradriana , utilizator 10:11, 13 Februarie 2010
pentru recuperarea creantei trebuie sa va adresati lichidatorului/administratorului judiciar desemnat in cauza, cu o cerere de inscriere la masa credala, aratind cuantumul si provenienta sumei de recuperat. ulterior se va stabili tipul de creanta si, in momentul valorificarii bunurilor din patrimoniul debitorului-falit, se va face plata in functie de creditorii identificati, cuantumul creantei si suma ce urmeaza a fi distribuita.
suntem inscrisi pe tabel creditorilor cea mai mre problema e ca respectivu nu e de gasit il cauta politia din luna august 2009 si nu are nimic pe numele lui sau in patrimoniu firmei
ce mai pot face?
incercati sa solicitati instantei atragerea raspunderii personale a administratorului.
dar domnu respectiv nu are nimic pe numele lui si a luat de la noi sub o identitate falsa. impozitu pe profit nu se recalculeaza in cazul asta? am auzit ca s ar deduce de la platile catre stat aceasta pierdere. asa e ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii nerecuperate altgigel altgigel Buna ziua, De circa doi ani de zile sunt inscris la masa credala a unei firme care a intrat in insolventa ,cu cateva salarii restante.Este posibil ca dupa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire insolventa Ccnbooks Ccnbooks Buna ziua! Am urmatoare nedumerire.O persoana apropiata mie detine o societate care in prezent se afla in procedura de insolventa.Desi o vreme a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Faliment vasioanaro vasioanaro o societate care o contractat un credit la o banca a fost in insolventa si apoi a intrat in faliment. Banca nu s-a inscris cu garantia la masa credala( ... (vezi toată discuția)