avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiuni cod rutier 2013
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiuni cod rutier 2013

In decembrie 2013 ,in trafic,urmare a unei manevre gresite a conducatoarei unei masini de teren,inregistrata in provincie si in care nu am avut nici unul avarii la masini, eu conducand un Fiat Punto am oprit, am discutat si facut schimb de telefoane si ne-am inteles ca daca nu avem nimic ,sa ne vedem de treaba , conducatoarea fiind amabila su recunoscand ca a gresit .
Am facut schimb de nr telefoane pentru orice eventualitate si doar atat . Intre timp, doamna respectiva, avand casco si ceva defectiuni mai vechi la masina, a avut nevoie de dovada de la politie sa faca operatie, a mers la politie ,nu m-a anuntat , a dat declaratie cu ce s-a intamplat si a recunoscut ca vina a fost a ei.
Am primit somatie de la politie sa ma prezint cu actele pe 13 ian 2014, ora 11 fixand intalnire si cu respectiva . Insa doamna a fost mult mai devreme, nu ne-am intalnit , dar si-a mentinut declaratia dupa spusele politistului , iar mie ca nu am fost sa declar la politie acest incident, mi-a dat amenda si mi-a ridicat carnetul pe o luna.
Intrebarea este daca este corecta sanctiunea , mai ales ca agentul a recunoscut ca avaria avuta de ea la Jeep nu putea fi facuta de un fiat punto.
Intreb deoarece de peste douazeci de ani nu am avut incidente in trafic, iar la discutia cu persoana am constatat ca nu avem nimic nici unul si sa mergem sane vedem de treburi . Parea persoana serioasa doamna . Nu mai am nici telefonul ei doarece mi s-a stricat tf si am pierdut numerele din cartela .
Multumesc anticipat ,
Cel mai recent răspuns: ContSters144699 , utilizator 06:56, 15 Ianuarie 2014
Nu aveti alta solutie decat sa formulati si sa depuneti in termen de 15 zile la Judecatoria sectorului in care se afla sectia de politie care a intocmit procesul verbal o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie.
Solicitati ca societatea de asigurare care a platit despagubirea doamnei sa depuna in integritate dosarul de dauna casco, inclusiv fotografiile cu avariile care au fost despagubite.Solicitati efectuarea unei expertize care sa stabileasca daca avariile despgubite la autoturismul doamnei puteau sa fie urmare unei eventuale coliziuni cu autoturismul Dvs.
Ma mira modul de lucru al societatii de asigurare intrucat in asemenea cazuri se fac fotografii ambelor autoturisme.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc de mesaj si chiar va spun ca asta mi-a parut ciudat si mie, mai ales ca am avut o firma cu obiect Intermedieri de asigurari , ani de zile cu toate societatile de asigurari din Ro si la fel se proceda .
Am sa incerc demersurile respective si legale pentru lamurire macar, deoarece si organul de politie si-a dat seama ca un fiat punto nu putea sa -i produca unui autoturism de teren avarii,fara ca el sa aiba macar o zgaraietura .

~ final discuție ~