avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Dupa 3 luni de somaj tehnic, urma sa incepem activitatea pe 1 aprilie, dar din cauza disputelor judecatoresti dintre 2 actionari majoritari nu am reluat-o si nici nu sunt sanse in continuare, cartile de munca sunt sub sechestru ca si toate birourile si nimeni nu lucreaza. Ce pot face in situatia aceasta?
Pot beneficia de ajutor de somaj.
Am 56 ani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:00, 9 Aprilie 2009
Daca aveti sindicat sau reprezentanti ai salariatilor alesi de dvs. luati legatura cu acestia. Daca nu, sesizati imediat ITM pentru a va rezolva problema in favoarea dvs.
Vreau sa merg maine cu siguranta la ITM. Totusi sfatuiti-ma ce acte trebuiesc prezentate?
Dar asa suplimentar, dupa cele 3 luni de somaj tehnic, se poate acorda ajutor de somaj?
Macar sa am siguranta raspunsului.

Va multumesc mult.
1. La ITM mergeti numai cu actul de identitate.
2. Primiti indemnizatie de somaj numai daca ati lucrat cu CIM 12 luni din ultimele 24 de luni si daca va inceteaza CIM cu art.65 din Codul muncii.
3. Tineti-ne la curent cu ce rezolvati, este un caz interesant.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? CAMELIADORI CAMELIADORI Buna ziua m-am intors din concediul de crestere al copilului in data de 28 dec 2010 am lucrat la ei pana in data de 15.06.2011 cand mi sa spus ca ,contractul ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj sau nu? MariaC23 MariaC23 Va rog frumos sa imi raspundeti dac beneficiez de somaj daca dupa concediul de doi ani m-am intors la lucru si postul meu era ocupat de cineva, si mie mi s-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj garbacz garbacz are dreptul la ajutor de somaj ,daca angajatul o desfacut contractul de munca?? (vezi toată discuția)