avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lmpartire teren intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lmpartire teren intre soti

Buna ziua, in mare : doi soti avand doi copii se despart , legal cu divort, dupa 10 ani de convietuire separata ; partajul copiilor s-a facut , dar partajul bunurilor nu ; exista un teren cumparat de cei doi soti cand erau impreuna , cu o anexa gospodareasca la iinceput acum 25 ani , deci numai 10 de la divort ; intre timp , domnul traieste in concubinaj cu o dna cu care transforma anexa gospodaresca , intr-o casa mare , dar fara acte, fara acordul fostei sotii ; se plateste rol fiscal pe teren si anexa , jumate jumate cu fosta sotie , ea luindu-si numele de fata , dar plata impozitelor este facuta de sot ea fiind plecata in Italia ; intrebarea este exista vreo modalitate de a o exclude pe prima sotie , aceasta nu vrea o cale amiabila, i s-a propus sa se dea copiilor cate o garsoniera , dar ea nu vrea , ea isi doreste pe numele ei nu pe al copiilor .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:28, 18 Ianuarie 2014
Pai are si dreptate, nu copiii au muncit pt acel teren, i se cuvine jumatate din cat valoreaza la data partajului acel teren.
Sa faca partaj si atunci aia e, prima sotie ia pareta ei de teren sau sulta si gata!
Mare grija la constructia fara acte si fara acordul tuturor proprietarilor.
Pentru cine intrebati?
Cum exact achita sotia? Concret, cum face ea plata prin fostul sot?
bun face partaj ,dar ce imparte ? terenul cu anexa gospodareasca cumparata acum 25 ani sau casa existenta la aceasta data? sotul ii poate ceda partea de teren pe acre o vrea el( de exemplu partea fara casa? ) ;plata impozitului pentru teren si constructia cu acte o face sotyul la impozite si txe pe numele ei ( chitanta este emisa cu rolul respectiv pe numele sotiei , cu mentiunea facuta de casiera platit de ....numele sotului )
despre care data vb daca partajul in urma divortului nu s-a facut ? daca se face acum se ia in calcul toata casa construita de sot cu concubina? aici se poate vb ca cineva a construit pe terenul altcuiva? un fel de ssuperficie? nu stiu intreb dati-mi o idee ce s-ar putea face? nu mi se pare cornmal ca o dna sa -si lase copii sa plece cu alt barbat si dupa 25 ani sa vina sa isi ceara drepturile, cu toate ca unora li se pare........

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Impart ce au facut impreuna pe perioada cand erau soti.
Daca femeia nu accepta ce si cat e dispus sotul sa plateasca, partajul se va transa in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobil cumparat cu chitanta de mana cirip cirip Sotia a deschis un proces de partaj prin care vrea sa obtina o casa achizitionata pe timpul casatoriei de la fratele sotului cu chitanta de mana.Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de un an mi.am ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copiii majori. El are un băiat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti din avere intre soti romeliag romeliag De curand am facut succesiunea averii dupa tatal meu. La partaj am obtinut un teren si casa pe numele meu. As dori sa cesionez jumatate sotului meu. Cum pot ... (vezi toată discuția)