avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort; drepturi la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort; drepturi la partaj

Buna ziua!!As avea si eu cateva intrebari daca ma poate ajuta cineva va rog... in primul rand sunt casatorita de 10 ani cu sotul meu deocamdata., avem 2 copii impreuna de 9 ani si 5 luni si respectiv 3 ani si 2 luni. In timpul casatoriei mele parinti mei ne-au dat cu acte de vanzare cumparare un apartamen in acte a fost trecut si sotul meut , Mentionez ca in acesti 10 ani nu am modificat nimic la apartament dar avem lucruri cumparate impreuna . Intrebarile mele ar fi:
1 In caz ca eu divortez de el are sansa sa imi opreasca apartamentul sau copii?
2 La ce varsta copii pot alege la cine vor sa ramana?
3 Ce drepturi am eu?
Mai mentionez ca nu este violent fizic,nu bea dar sunt motive personale care ne-ar putea face sa divortam. VA MULTUMESC!:help:
buna ziua, din pacate pentru dumneavoastra, in urma divortului, daca sotul se tine de acest imobil, il impartiti .... 50% unuia si 50% altuia (o sulta) unul ramane cu imobilul si celalant ii plateste celui care pleaca 50%din valoare,iar celelante bunuri le impartiti pe din doua cum va intelegeti, daca va veti intelege, daca nu hotaraste instanta in urma unei expertize. iar pentru minori li se va stabili domiciliul la cel ce face dolvada ca detine conditii pt. ei.
P.S. minori pot fi audiati de instanta in camera de consiliu daca au implinit varsta de 9 -10 ani, se va tine cont de gradul lor de maturitate si... respectiv de prevederile L-272 actualizata, privind interesul superior al copilului.iar minorii la implinirea varstei de 16 ani se pot adresa instantei de tutela in vederea alegeri dorite. sotul va poate lua ap. sau... sa-i dati o sulta pe jumatate din ap. daca ap. este achizitionat in timpul casatoriei (am specificat mai sus)
Sotii au drepturi egale la apartamentul cumparat in timpul casatoriei. Numai daca in act scrie ca parintii v-aqu dat bani fiind procuratori de fonduri , ori puteti face in vreun fel dovada ca sotul nu a contribuit , atunci la partaj solicittati 100%. Copiii nu au drepturi de proprietate la apartament. La implinirea varstei de 10 ani vor fi audiati de instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Cat inseamna cota parte pentru unul din cei doi copii ai tatalui decedat dintr-un apartament? Vicky1 Vicky1 Tatal a decedat si a lasat in urma o sotie si doi copiii. Cat inseamna cota parte a unuia dintre cei doi copiii? Daca apartamentul valoreaza 52.000 euro ... (vezi toată discuția)
Divort- partaj Kmycamelia Kmycamelia Doresc sa divortez si am nevoie de cateva informatii. E o casnicie de 13 ani, doi copii minori 4 si 9 ani. Avem un apartament cumparat in timpul casniciei ... (vezi toată discuția)