avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu redus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu redus


1.Este legal sa-ti reduca salariul cu 50% ?

2.Lucrez in vanzari si pentru ca nu am am fost de acord cu reducerea salariului si am acceptat varianta cu desfiintarea postului, cu un salariu compensatoriu si trecerea in somaj, mi se cere acum, sa platesc o factura de acum un an, pe care un client nu a achitat-o nici chiar dupa ce a fost chemat in instanta (el castigand procesul, ca nu am avut o comnda ferma pe mail, dupa cum mi s-a comunicat de superiori).
Este legal ceea ce-mi cer?
Ce pot face? Merci.

1. Fiti mai concisa: cum anume a fost redus salariul cu 50% ? Pur si simplu? E vorba de un salariu fix sau unul pe pe baza de comision?
2. Nu platiti nimic, angajatorul ca sa recupereze contravaloarea acelei facturi de la dvs, trebuie sa se indrepte cu actiune judecatoreasca, si daca castiga, de-abia pe baza acelei hotarari definitive si irevocabile va putea sa isi recupereze suma respectiva de la dvs. Pana atunci, orice retinere din salariu este ilegala.
nu este legal, dar nu este nici ilegal...;) puteti sa va sunati avocatul si sa luati masurile care se impun...:thumbup:
Da, pur si simplu!
E vorba de un salariu fix. Comision nu am avut.
Cred ca voia sa reduca si timpul de lucru la 4 ore pe zi, altfel nu cred ca ar fi redus salariul la jumatate.
nu, de la 17 mil. la 7, tot cu 8 ore pe zi.
Altii chiar au semnat. :(

Alte discuții în legătură

Delegatie MIELUTA MIELUTA BUNA SEARA! Am si eu nevoie de un raspuns urgent. De unde credeam ca voi pleca de la firma de unde lucrez cu un salariu compensatoriu, ca nu am am fost de ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract pentru indisciplina MIELUTA MIELUTA Buna seara, am nevoie de un raspuns, va rog!! Sunt angajata la o firma pe fisa postului scriidu-mi reprezentant vanzari. Mi s-a propus reducerea salariului pe ... (vezi toată discuția)
Acord retinere din salariu/comision brendissima brendissima Este corect ca, printr-un contract de prestari servicii intre angajator si angajat/colaborator, sa se prevada ca salariatul/colaboratorul este de acord ca, ... (vezi toată discuția)