avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegatie

BUNA SEARA!
Am si eu nevoie de un raspuns urgent.
De unde credeam ca voi pleca de la firma de unde lucrez cu un salariu compensatoriu, ca nu am am fost de acord cu reducerea salariului si am specificat ca nu este legal sa mi se ia din salariu pentru o factura neachitataa unui client, (am scris despre asta, joi) cred ca vor sa mi desfaca contractul de munca pentru indisciplina.este posibil.

Mi s-a spus ca nu mai am voie sa stau in firma. Nu a venit nimeni sa ma dea afara (au mai patit-o si alti angajati inaintea mea) dar la jumatate de ora mi-au dat sa semnez o delegatie, prin care, imi spune caincepand de maine, merg pe teren sa recuperez debitele clientililor, asta fiind o consecinta a neindeplinirii indatoririlor de serviciu.
Eu nu am semnet aceea delegatie, dar nu stiu ce sa fac maine.?
imi puteti da un raspuns?
Merci!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:33, 14 Aprilie 2009
Da, destul de delicat, cred ca in cazul in care nu ati semnat decizia veti putea fi concediata indisciplinar, in fond angajatorul are dreptul de a isi organiza activitatea cum gaseste de cuviinta si de a da decizii cu conditia legalitatii acestora. Ceea ce trebuie subliniat insa, este ca dvs, va trebui sa va prezentati la servici .
Ar trebui sa va duceti la serviciu ca si cand nu s-a intamplat nimic. Nici modificarea unilaterala a contractul, in speta felul muncii, nu poate fi primita.Faceti o cerere in care sa solicitati explicatii in scris, daca vi se spune din nou ca trebuie sa faceti altceva.
Ganditi-va foarte serios ca relatia cu angajatorul este compromisa si incercati sa adunati ceva probe ca, oricum, dupa cum prezentati situatia, cred ca ajungeti in instanta.
In orice caz, trebuie sa va prezentati la program.

succes
av. Ileana Schwarz
Nu stim care este functia dumneavoastra in firma si daca printre sarcinile de serviciu se numara si cea de recuperare debite.
Daca considerati ca este o metoda abuziva atunci puteti refuza, dar este indicat sa sesizati totodata si ITM-ul.
Delegarea nu reprezinta o sanctiune disciplinara.
Angajatorul are dreptul, potrivit art. 42 Codul Muncii de a dispune delegarea salariatului pe o perioada de maxim 60 de zile ( ce se poate prelungi cu inca 60 de zile, doar cu acordul salariatului).
Pe durata delegării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Ca urmare, angajatorul are dreptul sa va delege, refuzul nejustificat putand fi considerat abatere disciplinara.
Daca refuzati, refuzul trebuie sa fie fundamentat ( nu va acorda drepturile enumerate mai sus, etc)
Hi hi! Ce ne-am sincronizat :))
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
pakos, utilizator
Sarcinile sunt specificate in fisa postului iar fisa post. este anexa a contractului de munca.

Alte discuții în legătură

Salariu redus MIELUTA MIELUTA 1.Este legal sa-ti reduca salariul cu 50% ? 2.Lucrez in vanzari si pentru ca nu am am fost de acord cu reducerea salariului si am acceptat varianta cu ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract pentru indisciplina MIELUTA MIELUTA Buna seara, am nevoie de un raspuns, va rog!! Sunt angajata la o firma pe fisa postului scriidu-mi reprezentant vanzari. Mi s-a propus reducerea salariului pe ... (vezi toată discuția)
Delegatie LALA68 LALA68 Multumesc pentru promptidudinea si corectitudinea raspunsurilor pentru subiectul cu diurna. Mai am o intrebare Vor sa ma trimita in delegatie in ungaria ... (vezi toată discuția)