avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea C.I.M. - Adresa angajat ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea C.I.M. - Adresa angajat ?!

Buna ziua,
Ajutati-ma va rog cu un sfat referitor la urmatoarea situatie:
Astazi am avut ''placerea" sa primesc din partea fostului meu angajator, cu care am incetat CIM cf demisiei in data de 16.12.2013 si cu data de 13.12.2013 cf hartiei despre care urmeaza sa va vorbesc, si anume, o adresa catre societate, teoretic scrisa de mine, dar in practica eu trebuie doar sa o semnez si sa imi asum raspunderea ca:

"am primit:

- salariul aferent zilelor lucrate in luna decembrie pana la incheierea contractului
- intreaga remuneratie (salariu) aferenta zilelor de concediu neefectuate"

Prima intrebare este:
Este normal sa dea angajutul adresa catre angajator ca si-a incasat drepturile si nu mai are datorii catre societate? nota de lichidare nu trebuie intocmita de angajator si semnata de angajat ? Considerati ca trebuie sa semnez aceasta adresa?

Precizez ca am avut o relatie ireprosabila cu angajatorul pana in momentul in care am observat ca mi se refuza dreptul la plata a zilelor de concediu neefectuate (suma aferenta mi-au oprit-o singur dintr-o suma de bani pe care o datoram fostului angajator).

O alta intrebare:
la finalizarea CIM se achita zilele de concediu neefectuat doar din anul finalizarii CIM sau si din anul/anii precedenti ?

va multumumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 15 Ianuarie 2014
1. Nu am auzit in practica intalnica de o astfel de adresa din partea angajatului si nici nu exista text de lege care sa prevada asa ceva.

2. Legea nu distinge pentru ce perioada de timp se face compensare in bani a cO neefectuat la incetarea c.i.m.
Prin urmare, in tacerea legii, consider ca se pot compensa in bani la incetarea c.i.m. CO neefectuat pe ultimii 3 ani
Multumesc pentru raspunsul prompt!

Si, am citit undeva pe un forum ca nota de lichidare nu este obligatorie pentru toate posturile. Este corect ? (am inteles ca este obligatorie doar pentru gestionari)

prin semnarea si stampilarea demisiei de catre angajator, s-a finalizat C.I.M. definitiv si irevocabil. Corect ?
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
vastefan, utilizator
1.Nu exista nici o prevedere legala cu privire la obligativitatea intocmirii notei de lichidare.

2. C.i.m. inceteaza in cazul demisiei la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat ankuta ankuta Buna seara, La o asociatie de proprietari sunt 2 angajati cu urmatoarele situatii: 1) un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu dupa ce a primit ... (vezi toată discuția)
Trebuia sa mi se plateasca c.o.? eu1001 eu1001 buna seara, va rog sa-mi spuneti daca fostul meu angajator trebuia sa imi plateasca C.O. neefectuat pe anul in curs, in conditiile in care mi-am incetat ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca pe perioada nedeterminata si lichidarea acestuia. I0ana89 I0ana89 As vrea sa stiu care sunt beneficiile angajatului ,la incetarea contractului de munca.Ce trebuie sa-i fie platit, daca acesta inceteaza raporturile de munca ... (vezi toată discuția)