avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Returnare t.v.a.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Returnare t.v.a.

SC X SRL are 2 asociati 50-50%, ambii si administratori - A si B.
Societatea a avut 2 puncte de lucru - magazin si patiserie. A se ocupa de magazin, iar B de patiserie. A a acumulat un stoc de aproximativ 70-80.000 lei, pentru care si-a recuperat t.v.a.-ul.Ulterior el a inchis punctul de lucru, a vandut marfa la negru in fapt, iar in acte i-ar fi vandut-o tatalui sau (facturi, chitante) si din banii respectivi si-a facut o dispozitie de plata prin care a stins o creanta ce o avea asupra societatii scadenta in 2017. Din aceste manevre au rezultat 10.000 lei de returnat statului, pe care societatea trebui sa ii plateasca. A a spus ca nu plateste nimic. B are de returnat 6.000 lei(tva), suma pe care o va plati.

B trebuie sa plateasca 16.000 lei? B il poate obliga pe A sa plateasca partea sa din t.v.a.-ul de returnat statului? Care sunt situatiile posibile in speta?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:19, 15 Ianuarie 2014
Buna ziua,
TVA-ul de plata sau de rambursat nu se judeca dupa punctele de lucru ci pe intreaga societate comerciala.
Ceea ce dumneavoastra desrieti sunt probleme intre asociati respectiv administratori si daca nu le puteti rezolva pe cale amiabila, se rezolva in insanta. Din punct de vedere al obligatiilor fiscale datorate bugetul statului, trebuie sa plateasca societatea comerciala, nu A sau B.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende xeonet32 xeonet32 Buna ziua, Este vorba despre o firma cu 2 asociati. S-a decis repartizarea profitului: A trebuia sa incaseze 10.000 RON B trebuia sa incaseze 6.000 ... (vezi toată discuția)
Compensare cu statul DAIANA_ DAIANA_ Intrebare: O societate are de recuperat T.V.A de la stat iar o alta societate are de platit T.V.A.-ul. [b]Este posibil ca firma ce are de platit la stat sa nu ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste tva-ul? imi da statul banii inapoi? vasile15 vasile15 Am o nelamurire in legatura cu acest TVA..eu sunt platitor de tva pe toata activitatea..cand cumpar o marfa din Germania,eu cumpar marfa fara tva\\"neamtul imi ... (vezi toată discuția)