avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Compensare cu statul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Compensare cu statul

Intrebare: O societate are de recuperat T.V.A de la stat iar o alta societate are de platit T.V.A.-ul. Este posibil ca firma ce are de platit la stat sa nu mai plateasca statului si sa achite banii in contul firmei care ii are de incasat de la stat?
Este vreo h.g. sau un ordin care sa reglementeze o astfel de situatie?
Cum s-ar proceda, cum ar vira banii firma catre celalalta, desi nu au raporturi comerciale? In baza a ce? Ce acte ar trebui incheiate? Nu ar trebui un gir din partea administratiei financiare? Ca in cazul biletelor la ordin?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:40, 21 Octombrie 2009
Nu se poate asa ceva.
Cea care are tva de recuperat, solicita recuperarea sumei. In urma controlului se stabileste suma de restituit, care apoi se poate compensa cu tva-ul de plata pe care-l are un creditor al firmei respective (datorie nascuta in urma unor raporturi comerciale). Aceasta compensare o fac finantele.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva dedus ilegal si varsat la trezorerie convlad convlad Buna ziua, O firma neplatitoare de T.V.A. a emis facturi catre societatea la care lucrez eu cu T.V.A. inclus. Facturile au fost achitate integral. In urma ... (vezi toată discuția)
Pot deveni din firma platitoare de tva firma neplatitoare? oanai2006 oanai2006 Buna ziua,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca pot deveni din firma platitoare de TVA , firma neplatitoare si daca da in ce conditii;firma mea se ocupa ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)