avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Repartizare dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Repartizare dividende

Buna ziua,

Este vorba despre o firma cu 2 asociati.
S-a decis repartizarea profitului:
A trebuia sa incaseze 10.000 RON
B trebuia sa incaseze 6.000 RON
S-a platit catre STAT impozit 16%

Din prostie, A a repartizat intreaga suma de dividende 16.000 RON catre contul lui personal si apoi i-a dat personal numerar cei 6.000 RON.

Care este solutia legala pentru aceasta greseala facuta?

Persoana care a incasat toata suma(16K) ar trebui sa restituie banii celuilalt asociat si sa-i transfere inapoi catre firma si firma sa-i dea catre Persoana B?

Sau se poate printr-o declaratie facuta de Persoana B ca a incasat banii de la el si nu are alte pretentii.

ANAF-ul ar avea ceva probleme cu aceasta tranzactie atata timp cat s-a platit impozitul pe acele divedende retrase?

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:23, 26 Ianuarie 2016
xeonet32 a scris:

Persoana care a incasat toata suma(16K) ar trebui sa restituie banii celuilalt asociat si sa-i transfere inapoi catre firma si firma sa-i dea catre Persoana B?

Solutia cea mai clara din punct de vedere contabil este cea citata. Este practic o depunere sau o returnare de sume urmata de redistribuire in contul corect.

Nu e un capat de tara.

Anaful ar avea de obiectat ca unul din cei doi care aveau dreptul sa primeasca nu apare ca a platit impozitul pe dividende. Dumneavoastra in anul urmator celuia in care platiti dividende trebui sa depunti si d205 in care trebuie sa apara cei 2 cu cnp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 205 depusa pentru dividende neplatite, impozit platit Epuree Epuree Am distribuit dividendele, din profitul anului 2008, in iunie 2009. Am declarat impozitul in declaratia 100 pana la 25 iulie 2009 si l-am plati pana la 25 ... (vezi toată discuția)
Plata fragmentata dividende INFANTERIST77 INFANTERIST77 Buna ziua Am in contul 117.1 Rzultatul reportat suna de 100.000 lei, care umeaza si fie distributi in TOTALITATE in dividende. Firma are 2 asociati : ... (vezi toată discuția)
Posibilitati salariu administrator firma andu11 andu11 Buna ziua. Detin o societate comerciala ( SRL - 2 asociati, 50-50%, ambii fiind si administratori ai firmei). Firma nu are angajati. Ce posibilitati ... (vezi toată discuția)