avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Posibilitati salariu administrator firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Posibilitati salariu administrator firma

Buna ziua.

Detin o societate comerciala ( SRL - 2 asociati, 50-50%, ambii fiind si administratori ai firmei).

Firma nu are angajati.

Ce posibilitati exista pentru a primi bani de la societatea proprie?

Ce cheltuieli presupune acordarea de salariu / remuneratie administrator / dividende sau ce alte posibilitati exista? +ce avantaje/dezavantaje exista?

Care este costul final platit de firma pentru a ajunge la mine o suma anume (exemplu 1000 ron) in variantele de mai sus sau alte variante existente?

Practic, care este cea mai avantajoasa metoda de a scoate bani din firma?

PS: probabil intrebarea a mai fost adresata, dar nu reusesc sa pun cap la cap raspunsurile dupa o lunga cautare pe acest forum.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 10:28, 22 Octombrie 2016
Varianta in care platiti cea mai mica suma sub forma de impozite si contributii la stat este repartizarea dividendelor. Singurul dezavantaj este ca acest lucru nu se poate face decat dupa aprobarea bilantului contabil si depunerea acestuia la ANAF. Adica, profitul realizat in 2016 poate fi repartizat si incasat dividende in 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dividende eriklud eriklud Buna am gasit un investitor interesat in planul meu de afaceri, dar cu o conditie: sa incep eu cu 5% din firma, el 95% si cum creste cifra de afaceri asa si ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit dividende oroszstefanpfa oroszstefanpfa Buna seara, Pentru ca nu am primit raspuns la intrebarea pusa, repet. Cum se calculeaza impozitul pe dividende la o microintreprindere care plateste 3% pe ... (vezi toată discuția)
Plata salariului de la angajator pe firma proprie sub forma de "consultanta pentru afaceri si management" andeiusa@yahoo.com andeiusa@yahoo.com Dragii mei, As avea si eu nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: tocmai am primit o oferta din partea angajatorului meu de a-mi fi platit ... (vezi toată discuția)