avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar pe imobil dobandit inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar pe imobil dobandit inainte de casatorie

am divortat acum cativa ani dar nu am facut partajul. Am dobandit inainte de casatorie un apartament, prin donatie nde la parintii mei. In timpul casatoriei , sotul m-a pacalit sa pun ipoteca pe apartament, el luand un credit pe 25 de ani. Intre timp am divortat ,iar eu nu pot sa fac niciun credit din cauza ipotecii pe care o am. Mentionez ca banii au fost exclusiv cheltuiti de sot, el cumparand un teren cu o ruda. Cum fac sa scap de aceasta ipoteca, sa il pot obliga sa mute ipoteca?Multumesc

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:41, 18 Ianuarie 2014
Nu puteţi.

Sau, pentru a mai îndulci pilula, aţi putea, dar numai cu acordul expres al băncii creditoare şi numai dacă soţul va binevoi să instituie o altă ipotecă.

Nici banca, nici soţul, nu pot fi constrînşi. Nici măcar cu ajutorul instanţei.
II puteti forta oarecum pe fostul sot si pe ruda acestuia sa accepte sa mute ipoteca amenintandu-i ca cereti partajul terenului nu neaparat acum, mai asteptati ceva timp pt asta sa mai plateasca cativa ani pt ca riscati daca terenul nu valoreaza mare lucru, sa nu mai plateasca creditul si ramaneti fara casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit? Dalba Dalba Va rog sa-mi dati si mie un sfat: Eu si sotul meu am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca( ipoteca fiind chiar apartamentul parintilor mei). Banii pe ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)
Instrainare imibil gajat!? gemini30 gemini30 Buna ziua, Probabil ca s-a mai discutat despre acest aspect (am gasit ceva dar nu e chiar speta mea). Acum 2 ani sotul a luat un credit pe firma lui si a ... (vezi toată discuția)