avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii la stat in cazul PFA si CIM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii la stat in cazul PFA si CIM

Care sunt contibutiile ce trebuiesc platite statului in cazul in care esti angajat cu CIM sau colaborezi cu societatea sub forma de organizare PFA? Spre exemplu, pentru un salariu net de 900 de lei, cat plateste angajatul cu CIM si cat cel cu PFA? De asemenea, cat plateste angajatorul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:19, 17 Ianuarie 2014
E mai complicat de calculat ( in functie de persoane in intretinere, daca este functia de baza...) dar estimativ:
Salariat : Sal brut 1230, Net 900, Angajatul plateste 331, Angajatorul 344, Total la stat 675 lei contributii
PFA: pt a incasa 900 de lei net: se factureaza 1147 lei, pfa ul plateste sanatate 5.5 si impozit 16 % = 1147- 247 contributii = 900 net; dar daca nu are nicaieri contract de munca mai plateste si pensia = 250 lei pe luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca luciana1985 luciana1985 as dorii sa stiu cat plateste un angajator pt cartea de munca la un salariu minim pe economie.....va multumesc!!!! (vezi toată discuția)
Prestare activitate ca pfa barbuta barbuta Buna ziua! Nepotica mea a terminat anul acesta facultatea .Urmeaza sa se angajeze la o societate particulara.Patronul i-a cerut sa-si faca actele ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru alegerea unei entitati comerciale dumiadrian dumiadrian Buna ziua, In functie de impozitele care trebuiesc platite catre stat si alte eventuale taxe (cheltuieli) care pot aparea in timp as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)