avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil luat da tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil luat da tatal copilului

am un copil de 1an si 8luni.,.multumesceu tatal lui nu suntem casatoriti,si vreau sa stiu daca el este obligat sa intre in concediu de paternitate.de la firma unde lucrez cand am depus actele de concediu de maternitate mi au spus ca nu conteaza voi fi nevoita sa ma intorc la serviciu mai devreme cu o luna iniante de implinirea celor 2ani.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 15 Ianuarie 2014
1. - Nu se numeste concediu de maternitate sau de paternitate ci se numeste concediu crestere copil (CCC) luat de mama sau de tatal copilului.
- Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.
- Concediu de paternitate = nu exista asa ceva.

2. Daca pe certificatul de nastere a copilului este trecut tatal copilului iar acesta indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta atunci trebuie sa intre si el cel putin o luna in CCC.
- Daca nu o face atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
daca parintii copilului traiesc in concubinaj se mai reduce cu o luna CCC al mamei daca tatal nu face cerere de CCC?credeam ca legea nu se aplica cuplurilor care traiesc in concubinaj.multumesc mult!
1. Inseamna ca nu ati citi bine ce am scris eu mai sus.

2. Legea nu vorbeste de soti (casatoriti) ci de mama si tatal copilului.

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta atunci trebuie sa intre si el cel putin o luna in CCC.
- In caz contrar se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil rezultat din concubinaj ContSters291524 ContSters291524 sunt in concediu de crestere a copilului pt 1 an. nu sunt casatorita cu tatal copilului, stam in concubinaj, dar el a recunoscut copilul. legea spune ca mamica ... (vezi toată discuția)