avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executat silit- fara bunuri in proprietate
Discuție deschisă în Executare silită

Executat silit- fara bunuri in proprietate

Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale in franci elvetieni in 2008. Am achitat pana in octombrie 2012, apoi nu am mai avut posibilitatea de a achita. In ianuarie 2014 am primit de la banca o instiintare prin care mi se spune sa iau legatura cu firma de asisgurari care a asigurat creditul. Se mentioneaza acolo ca in caz contrar firma de asigurari va trece la executare silita. Eu am doar veniturile din salariu care ar putea fi executat - pusa poprire. In rest nu am nici un bun mobil sau imobil pe numele meu. ce ma sfatuiti sa fac? sa iau legatura cu acea firma...sau sa astept demararea procedurii de executare silita.? mentionez ca nici in prezent nu am venituri suficiente pentru a plati ratele. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:25, 16 Ianuarie 2014
Incercati sa rezolvati amiabil cu ei ... sau actionati in instanta contractul . Majoritatea acelor credite CHF au clauze abuzive, prin nerespectarea art.1 s. a. din Legea nr.193/2000 . Ar fi bine sa cititi cu atentie contractul si legea.
Luati legatura cu firma de asigurari. Cititi contractul mai intai, vedeti ce clauze abuzive ati putea invoca ( de ex daca vi s-a perceput comision de risc, e abuziv ) . negociati cu ei sa le platiti lunar o anumita suma , altfel va vor executa silit . Nu stiu cum isi contabilizeaza societatile de asigurari aceste creante, dar poate aveti noroc sa nu calculeze inclusiv dobanzi si penalitati si doar sa actualizeze creanta cu indicele de inflatie. Asa aveti sanse sa scapati de datorie la un moment dat, altfel, veti plati toata viata dobanzi si penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre credite Canadianul7 Canadianul7 Buna ziua,as vrea sa va rog sa ma indrumati ce sa fac,am un imprumut in franci elvetieni pe care nu mai pot sa-I rambursez (am ramas fara loc de munca) . Dupa ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision de risc raduradulescu raduradulescu buna seara . intrebarea este daca se mai poate recupera comisionul de risc si daca da care este procedura exacta . in fapt credit de nevoi contactat in ... (vezi toată discuția)
Indrumare nicacristian nicacristian Buna ziua! Ma numesc Nica Lucretiu si sunt administrator la o firma din Tulcea. In anii 2007 si 2008 am contractat 3 credite la Volksbank- 1 in chf si 2 in ... (vezi toată discuția)