Buna ziua.
In decizia de pensionare de invaliditate, in totalul perioadei de stagiu sunt incluse perioadele asimilate (de ex. stagiu militar, concedii de boala, eventual o alta perioada de pensionare). In functie de acest stagiu, se acorda si un stagiu potential, in functie de care se ajunge la punctajul final.
Sunt cazuri in care, pe parcursul pensionarii, se ajunge la indeplinirea stagiului cerut de lege.
Legea 263/2010 prevede ca devin nerevizuibile cazurile celor care implinesc o varste cu mai putin de cinci ani fata de limita de varsta.
Considerati ca este normal (legal) ca subiectul sa fie chemat la revizuire in continuare, doar pentru ca medicul expert se uita pe decizia initiala de pensionare emisa cu ani in urma, fara a calcula anii de pensie ce au trecut?
Multumesc, d-na avocat, pentru atentia acordata, dar raspunsul dv. nu este la obiect. Dupa cum am mentionat, este vorba de cei cinci ani dinaintea limitei de varsta in care se poate dispune nerevizuirea.
Multumesc, d-le Tudor Valeriu, se pare ca aveti dreptate in privinta medicului. Probabil tot prin Casa de pensii, dar decizia de nerevizuibil tot medicul trebuie s-o emita (art.79, alin.(1), lit.c)) din L.263/2010.
Oricum, am facut demersuri in acest sens la CNPAS inca din vara si... tacere. Cred ca i-am cam incurcat...
Si cati or fi in situatia asta, obligati inca cinci ani sa mearga la comisii...
Cu un instructaj de doua ore si patru tabele in fata, orice medic s-ar descurca. Parerea mea...Numai bine!