avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protectie respins
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protectie respins

Va rog din suflet sa ma ajutati cu citeva raspunsuri. Mi s-a respins un ordin de protectie inpotriva sotului meu desi am dovedit cu martor si cu copii dupa procesele verbale emise de catre politie in situatia in care el devenea violent verbal si imi spargea lucruri din casa. Mai mult decat atat sunt obligata si la plata cheltuielilor de judecata desi eu nu am nici un venit si el sta in casa mea si nu ne acorda nici un sprijin material atat mie cit si copilului pe motiv ca acesta nu il roaga sa-i dea sa manince. Sfatuiti-ma ce pot sa fac in aceasta situatie ca sunt disperata.
Cel mai recent răspuns: karmy , utilizator 14:08, 9 Februarie 2014
Atacati hotararea pronuntata in cauza. Aveti aceasta posibilitate conform art. 30 din Legea nr. 217 din 2013. Termenul este foarte scurt. Din cate aratati dumneavoastra solutia ar fi trebuit sa fie de admitere a cererii. Poate instanta de control va intelege situatia grea in care va aflati.
E posibil sa nu fie cazul de restrictie si de aceea sa se fi respins.
Aveti dreptul de a contesta dar va mai obliga la cheltuieli daca se va respinge.
Vorbiti cu avocatul dvs.
Sau ati avut avocat din oficiu?
Am vb cu avocata mea si va face recurs insa nu mai am nici o speranta ca voi scapa de acest om. Atata timp cat nu au fost luate in considerare cele 4 procese verbale ale politiei si declaratia martorului inca de prima data, nu stiu daca vor fi luate in considerare la recurs. Sunt pe punctul de a ramane fara utilitati pt ca refuza plata lor, copilul nu are ce minca in timp ce d-nul judecator a stabilit ca poate ramane in casa mea ascultand minciunile lui. Doamne in ce tara traim? Unde este protectia mamei si copilului pt care s-a facut atata tam-tam??? Este incalcarea codului familiei "sotii sunt obligati sa-si acorde sprijin material si moral reciproc" sau ma insel? DE ce lui i se permite sa se foloseasca de bunul meu in timp ce eu si copilul nu ne putem folosi de venitul lui? Cum pot scapa de acest om ? Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi. Am ajuns la capatul rabdarii...
Nu aveti alte cai legale decat recursul si sa asteptati sa se judece actiunea de divort (sper ca ati depus-o).

Ganditi-va si la solutia de a parasi domiciliul conjugal cu minorul si a locui la rude/prieteni, precum si de a va gasi un loc de munca care sa va permita sa fiti cat de cat independenta fata de el.
Nu stiu in ce masura aveti motive temeinice.
Veti putea vedea cum a motivat instanta respingerea actiunii.

Alte discuții în legătură

Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Blocare acces locuinta Imira Imira Sunt divortata, dar locuim in continuare in acelasi apartament. Fostul sot mi-a blocat usa de vreo cateva ori sub diferite pretexte, reusind cu greu sa intru ... (vezi toată discuția)
Cum pot reintra in casa mea??? lupianca lupianca Buna seara ....va cer ajutor intr-o problema...acum 2 luni in urma unor scandaluri si batai eu si copilul minor am fost alungati din casa, proprietatea mea si ... (vezi toată discuția)