Din anul 1991 locuiesc in afara tarii . In anul 2003 am dobandit un imobil in Voluntari - Ilfov , constituind o ipoteca de rang 1 cu credit imobiliar .
In momentul de fata doresc sa constitui o ipoteca de rang 2 , avand acordul bancii .
Notarul mi-a solicitat , pe langa celelalte acte si un certificat fiscal de la primarie din care sa reiasa ca nu exista datorii (taxe si impozite asupra cladirii ) .
La Primarie mi s-a comunicat ca exista impozit neplatit din anul 2004 pana in prezent .
Datorita faptului ca au trecut 10 ani in care nu am primit nici instiintari si nici somatii de plata asi dorii sa stiu daca aceste impozite au prescris sau nu , dat fiind ca au trecut mai mult de 5 ani .
Multumesc anticipat .
Nu s-au prescris si pentru a obtine certificatul trebuie sa platiti.
Totusi, daca aveti timp, formulati o cerere catre Primarie prin care solicitati scoaterea din evidenta a taxelor mai vechi de 5 ani (adica cele dinainte de 2008), deoarece in relatia cu statul termenul de prescriere este de 5 ani. Poate vor stabili sa platiti doar din anul 2008 pana astazi si-ati economisit ceva bani in acest fel.