avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca prestata Sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca prestata Sambata

Buna ziua!
Vreau sa va rog sa-mi explicati daca e legal,pentru munca prestata sambata, sa-mi dea o zi libera in saptamana urmatoare, doar cand doreste angajatorul.Mentionez ca eu as prefera sa-mi iau liber vinerea nu martea cand vrea angajatorul.Oare alegerea zilei libere nu poate fi la latitudinea mea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:58, 10 Aprilie 2009
Codul muncii spune ca orele suplimentare lucrate se compenseaza in bani sau se acorda zile libere. Acum nu spune cand se acorda aceste zile libere. Deci alegerea zile este la negocierea intre cele doua parti.
Art. 132. [repausul săptămânal]
(1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
1. In foarte multe probleme de organizare si de interes intern legea (Codul muncii si CCMUNN) lasa la latitudinea unitatii sa le reglrmenteze prin CCM si/sau Regulamentul intern, respectand, bineinteles cadrul legal general.
2. Problema dvs. trebuie solutionata prin CCM si Regulamentul intern din unitatea dvs. Aceste documente trebuia sa le cititi in ziua cand ati semnat contractul individual de munca.
3. Daca nu aveti CCM si RI atunci trebuie sa negociati cu angajatorul cand va luati zilele de repaus, in asa fel incat sa fiti multumiti amandoi.
4. Cititi raspunsurile colegilor mei si sper sa va lamuriti.
multumesc!
se poate mentiona si in fisa postului , daca este o chestie particulara si nu priveste intreaga unitate
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucru in week-end ContSters60781 ContSters60781 Buna! Munca sumplimentara, se compenseaza cu ore libere platite, in urmatoarele 60 de zole iar daca nu cu spor la salariu, de minim 75%. Ce este diferit, ... (vezi toată discuția)
Control de la i.t.m. - ore lucrate sambata liliua2008 liliua2008 Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti. Avem control de la ITM si totul e in regula. Ne-au spus ca nu dam doua zile libere consecutive conform Codului ... (vezi toată discuția)
Plata muncii in zile libere Avadrian Avadrian Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati intr-o dilema: Cum se plateste un angajat pentru munca prestata in zilele libere (Sambata, Duminica si sarbatorile ... (vezi toată discuția)