avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident la ski
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident la ski

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: Acum 4-5 saptamani am fost cu prietenii la munte in Poiana Brasov la ski. Eu practic snowboarding-ul de un an si ma declar inca novice in acest sport.
La data cu pricina am avut un incident cu o doamna pe partie in sensul ca am accidentat-o si a suferit o fractura la picior.
Accidentul nu a fost unul violent, pentru ca de abia plecasem de pe loc. Ea mi-a taiat efectiv calea si nu am apucat sa reactionez pentru a o evita si am cazut peste ea, moment in care cred ca s-a produs fractura.
A fost chemat echipajul de salvamont.. s-au prezentat si doi agenti de la jandarmerie care mi-au solicitat datele si un numar de telefon pentru a ma contacta "in caz de ceva". M-am conformat si le-am furnizat datele. Nu a fost intocmit niciun proces verbal, nimic.
Aseara am fost contactat de o ruda a doamnei care mi-a spus in felul urmator :A facut operatie, trebuie sa stea pentru recuperare 90 de zile,etc etc... fie ne intelegem pe cale amiabila, fie va actionam in instanta pentru vatamare corporala din culpa.
Suma solicitata pe cale amiabila ar fi undeva la 15.000 ron mi-a spus.

Sa rezum povestea si sa trec la intrebare : ce mi se poate intampla ? ( din punct de vedere legal )
Eu personal regret ce s-a intamplat insa chiar de as vrea sa ii ajut nu am cum.
E destul de ciudat...
De curand a fost condamnat un politician german pentru ucidere din culpa, pentru ca pe o partie din Austria el (care scria ceva mai bine) a dat peste o femeie (ceva mai incepatoare) iar ea a murit!
Si el a stat vreo 2 luni in spital...

Acolo el era cel bun, iar nemtii (si asutriecii) au reguli destul de rigide de comportare pe partii: cei care vin din spate trebuie sa evite coliziunea..

In cazul dvs, tinand cont si de faptul ca sunteti incepator n-as putea spune a cui culpa a fost mai mare...
Acum poate sa va ganditi daca in functie de situatia dvs finaciara merita sa va expuneti riscurilor unui proces sau nu....
JH....daca respectiva persoana nu putea fi evitata?
Intradevar, suma este cam mare....nu cred ca daca se ajunge in instanta va primi asemenea despagubire.
Da, e cam mare. Nu i-a taiat piciorul, l-a fracturat.
Stoica Ioana a scris:

JH....daca respectiva persoana nu putea fi evitata?

asa-i Ioana,... daca!

Eu voiam sa spun ca e posibil sa exista culpa, sau sa nu existe nici o culpa!
Adica un proces... are si el riscurile lui... insa in cazul de fata eu as alege procesul!
Adica n-as platii.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
ContSters56778, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Accident de masina cu victima martinel martinel Aseara am incercat sa evit o groapa si am pierdut controlul volanului lovindu-ma cu roata de bordura.Problema este ca pe bordura era un pieton pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu rãnire de persoana pe trecerea de pietoni Carina2014 Carina2014 Buna ziua, In urma cu doua saptamâni am accidentat o bătrâna pe trecerea de pietoni, am oprit si am acordat prioritate după care ea s a întors din drum ... (vezi toată discuția)