avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Notificare somatie de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Notificare somatie de plata

Buna ziua, firma creditoare a trimis catre debitor o notificare prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, nu prin scrisoare recomandata cu continut declarat. Va intampina probleme in instanta din aceasta pricina?
Cel mai recent răspuns: sarah1985 , utilizator 13:09, 16 Ianuarie 2014
Procedura spune clar care este modalitatea de transmitere a notificarilor. Art.1014 alin.1 NCPC “Creditorul ii va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, o somatie, prin care ii va pune in vedere sa plateasca suma datorata in termen de 15 zile de la primirea acesteia.”
Tinad cont de acest lucru, da este foarte posibil sa aveti probleme din aceasta cauza.
Mentionez ca e a doua notificare trimisa doar prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Dupa prima notificare a platit partial, deci se prezuma ca debitorul a primit notificarea din moment ce i-a dat curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata, notificare mihaiiovan mihaiiovan Buna ziua va rog sa-mi comunicati si mie , conform legislatiei in vigoare, o somatie de plata trimisa unui client(societate) trebuie trimisa doar cu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata - lipsa somatie, consecinte MARY081968 MARY081968 Buna ziua, Va rog, daca poate sa imi raspunda cineva la urmatoarea intrebare: - am depus la Judecatorie o cerere cu privire la recuperarea unui debit, de la ... (vezi toată discuția)
Procedura ordonantei de plata crisad crisad C.P.C. Art. 1.014. - \\"(1) Creditorul ii va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut ... (vezi toată discuția)