avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament Prima casa, drepturile coplatitorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament Prima casa, drepturile coplatitorului

Buna ziua,
Am o intrebare si rog pe cei avizati sa-mi raspunda: in cazul divortului,daca s-a achizitionat in timpul casatoriei, un apartament prin prima casa si sotia este trecuta in acte doar ca si coplatitor,are dreptul la cota parte din apartament?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:30, 16 Ianuarie 2014
Daca a fost achizitionat in timpul casatoriei este bun comun 'drept urmare aveti drepturi egale aspupra respectivului bun. Nu conteaza modalitatea de dobandire,repet, daca a fost dobandit in interiorul perioadei de casatorie. Singurul mod de dobandire a unui bun, ce nu intra in categoria bunuri comune,este prin mostenire. Sper ca va sunt de folos aceste informatii, iar daca cineva se considera in masura sa ma corecteze sau sa aduca adaugiri la ceea ce am spus eu mai sus, il rog frumos si chiar ii multumesc. Pe curand.
Da, sotia are dreptul.
Daca aveti argumente juridice si faptice se poate stabili ca nu are dreptul la proces insa este un caz complicat.
Pentru a va lamuri in concret adunati toate actele si mergeti sa consultati un avocat pentru un raspuns concret pe cazul dvs.
Generic sunt valabile ambele variante fiind irelevant ca este coplatitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Executare grigorevasile58 grigorevasile58 Am un credit ipotecar, iar sotia si copilul sunt coplatitori. In cazul in care copilul meu se va casatori va raspunde si sotia cu bunurile ei sau bunurile ... (vezi toată discuția)
Cum se pronunta un partaj in cazul unui imobil cumparat prin vanzarea altui imobil dobandit inainte de casatorie? love_singh love_singh Am detinut un imobil inainte de casatoie . Casatorindu-ma, dupa cativa ani l-am vandut si am cumparat un alt imobil care conform actelor este chiar mai ieftin ... (vezi toată discuția)