avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil ipotecat

Buna ziua, In cazul executarii silite asupta unui imobil, executorul are dreptul de a executa si bunurile din imobil ( mobilier, electrocasnice etc ) sau doar imobilul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:18, 17 Ianuarie 2014
Perfect adevarat dar o mare prostie!
Ma gandesc acum ca daca cineva m-ar urmari silit pe mine si ar veni la domiciliul meu (casa parintilor cu 99,99% din bunuri proprietatea lor, deci eu sunt doar "agreat" acolo) pentru bunurile sechestrate trebuie parintii mei sa scoata chitantele de la saltea sa demonstreze ca sunt ale lor.

Ne dam seama ca inaintasii nostrii sunt/erau mai inaintati decat noi in ale dreptului ci nu asa inapoiati cum ii consideram noi pentru simplul fapt ca pastrau si bonurile de la hartia igienica.
Noi nu suntem in satare sa pastram nici chitanta de plata la ratele apartamentului dar stim sa strigam in gura mare ca este abuzul bancilor..
Inaintasii nostri, cel putin romanii, aveau un sistem de drept extrem de inteligent gandit. Dreptul pretorian, dar nu numai el, ar trebui sa fie un model si pentru legiuitorul de astazi.

Am avut procese in care judecatorul mi-a dat dreptate si s-a recunoscut invins de prostia legii. asa ceva nu trebuie sa se intample.

pe vechiul cod lucrurile stateau asa cum am opinat eu mai sus. Desi am citit noul cod, partea de executare de multeori, mi-a scapat amanuntul asta. sunt sigur ca mai sunt zeci de chestii care mi-au scapat. invatam tot timpul, de asta traim. :)

Cred ca pe NCPC, singura scapare a debitorului este lenea executorului. il doare burta daca sta o zi sa inventarieze chiloti si pasta de dinti, in plus nu are nimic de castigat. el isi ia onorariul din vanzarea imobilului. ;)
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusiunea bancara griser griser Bun gasit. Am si eu o intrebare, la fidejusiunea bancara. Am fost angajat intr-o firma, in Chisinau, si directorul a luat un imprumut bancar, la care eu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita locuinta pufita pufita In urma unui credit ipotecar neplatit de 2 ani am ajuns la executare silita(a 3-a licitatie a fost pe data de 10.10.2012).O persoana aflata in aceeasi situatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita- nedumerire mitik_gl mitik_gl Buna ziua! Am o problema si sunt sigur ca ii voi afla raspunsul chiar aici. Tatal meu a facut acum vreo 4 ani un imprumut de nevoi personale, fara garantii si ... (vezi toată discuția)