avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort cu cetatean strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort cu cetatean strain

sotul meu este cetatean strain, suntem casatoriti de 2 ani in romania, avem impreuna un copil (din casatorie), domiciliul comun este in franta, eu nu am, inca, rezidenta sau nationalitate acolo.Copilul are cetatenie franceza, dupa locul nasterii si act de nastere romanesc si, automat, cetatenia romana dupa mine.
in cazul unei actiuni de divort in romania, exista riscul ca sa-i fie incredintat copilul lui? Deocamdata nu are un loc de munca stabil si nici locuinta in fr, iar eu am in ro si una si alta, copilul este fetita si are un an si 8 luni. ma mai intereseaza, deasemenea, ce probe pot sa folosesc in fata instantei avand in vedere ca singura persoana care ar putea depune marturie in favoarea mea, locuieste in franta si nu se poate deplasa in ro. Instanta accepta o depozitie autentificata prin ambasada? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: deliamarculescu , utilizator 10:02, 1 Iunie 2005
intrebarea este aveti inca domiciliul in Romania? pentru a putea divorta aici. avand in vedere varsta copilului, se poate incredinta numai mamei (de regula). Unde locuiti in fapt? Care ar fi motivatia neoficiala a divortului?
instanta nu accepta depozitii de martori prin corespondenta.
mai dati ceva detalii.
elena
multumesc pentru interes
ultimul domiciliu comun este in franta (fise de impozit comune, contract de inchiriere a unei locuinte, etc) in acelasi timp, am buletin romanesc cu adresa de aici. Casatoria a fost incheiata in romania.
motivele reale, dar greu de dovedit sunt cam urmatoarele: violenta verbala si fizica (fara acte care ar putea sa dovedeasca), consumator de droguri usoare (canabis)-de asemenea aproape imposibil de dovedit- si cred ca nu mai are rost sa amintesc: gelozie plus personalitatea lui marcata de maltratarile din partea tatalui, suferite in copilarie. multumesc inca o data
in acest moment sunt in romania din luna februarie, impreuna cu copilul
daca aveti inca buletin romanesc, introduceti cererea la judecatoria de la domiciliul dvs. pe langa divort, mai cereti incredintarea minorului, pensie de intretinere, revenirea la numele purtat anterior,
elena@sharrom.ro
multumesc frumos, stiu ca hotararea instantei nu poate fi previzibila, dar ma interesa daca din practica se poate deduce ca eu as avea cele mai mari sanse sa obtin incredintarea minorului

Alte discuții în legătură

Divort dreambird dreambird :(Salutare tuturor,am o problema si imi este frica sa iau o decizie, sunt din Rep. Moldova, si sunt casatorita in Ro. de 1 an cu cetatean romin, si locuim ... (vezi toată discuția)
Mame,ajutati-ma! Monica_1983 Monica_1983 Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am ... (vezi toată discuția)
Pot sa inaintez divortul numai in germania sau si in romania ? optimistul 2010 optimistul 2010 Buna ziua tuturor ! Am o intrebare si sper sa ma ajute cineva sa iau o hotarire ....Sint cetatean roman cu domiciliu in Germania si sotia mea are ambele ... (vezi toată discuția)