avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire program vizita

Buna ziua,sunt divortata de 2ani jumatate,de cand avea copilul 4luni.Pana sa inaintez divortul in acte fostul sot nu a fost interesat de copilul nostru(vreo 2 luni)apoi a cerut program de vizita.S-a stabilit un program la domiciliul meu,in prezenta mea,dar pentru ca a zis ca se simte inhibat de prezenta mea si ca ar vrea sa iasa cu copilul afara am acceptat cu conditia sa imi spuna unde duce copilul.Nu imi spunea nici unde il duce si nici ce ii da sa manance.Am avut totusi incredere in el,apoi de fiecare data cand se intorcea de afara copilul varsa ciocolata si diferite dulciuri in exces.Am hotarat ca sa nu il mai scoata afara decat in prezenta mea si vizitele sa se faca asa cum s-a decis prin tribunal.Acum m-a dat in judecata ca vrea sa ia copilul 2week-enduri /luna la el acasa,cate 2 zile pe saptamana afara si cate 1-2 saptamani la el acasa in vacante.Copilul are doar 3 ani si nu a dormit niciodata in alta casa nici o noapte(cu atat mai mult cate 1-2 saptamani).Am incercat sa discut cu el sa mergem cu aceeasi vizita pana la 5 ani si apoi sa inceapa TREPTAT sa doarma la el,dar nu vrea.Are tatal sanse sa i se incredinteze copilul pe asa vizite lungi?Ce as putea face eu sa impiedic macar provizoriu acest lucru.Am incercat si vizite dese la el acasa,dar sa nu stea peste noapte,tatal nu e de acord pe motiv ca se pierd multi bani pe transport.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
racrem, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:53, 20 Ianuarie 2014
Buna seara. Banuiesc ca fostul sot solicita modificarea programului de vizita in cadrul exercitarii in comun a autoritatii parintesti (intrata in vigoare in 2011), de aceea are sanse. Invitati-l la mediere pentru a discuta si a va pune de comun acord asupra programului de vizitare si a altor aspecte pe care dvs doriti sa i le transmiteti si de care el sa tina cont: nu e bine pentru sanatatea copilului sa faca exces de dulciuri, programul de televizor, etc. Asa puteti avea un control asupra situatiei.
Am fost deja la mediator de 2 ori,am ajuns la un punct comun si la 2 zile pe cand sa se faca tranzactia (asa am inteles ca se numeste actul necesar)s-a razgandit.Avem la sfarsitul lunii proces si am incercat ca pana atunci sa ma inteleg cu el ,dar nu este de acord cu variantele mele decat sa ramana la el peste noapte.Cu vizitele cerute de el ajungem la un program in care este cel putin la fel daca nu mai mult timp cu copilul decat mine.
Actul care consemneaza vointa partilor se numeste acord de mediere, nu tranzactie. Imi pare rau ca nu ati ajuns la o intelegere care sa satisfaca ambele parti.
Are sanse sa i se mareasca programul de vizita fata de cel avut in prezent pt ca s-au modificat conditiile avute in vedere de instanta initial (pe de o parte s-a schimbat legislatia si pe de alta parte copilul a crescut si are alte nevoi si alt program decat avea la cateva luni de viata), insa programul nu va fi neaparat cel solicitat de tata.

Sper pt dvs ca programul va fi unul gradual (asa tb sa si cereti prin intampinare si sa probati cu martori comportamentul tatalui) care sa permita atat copilului cat si tatalui adaptarea la noul program de vizita.
Adunati probe doamna ca nu stie nici macar sa alimenteze corect copilul. Chemati o prietena, un vecin sa vada ca copilului ii e rau, sau ca e murdar etc.Mergeti la medicul de familie si solicitati o adverinta/reteta ori de cate ori copilul varsa sau are orice tulburare. Daca nu vrea doamna draga tatal sa accepte propunerile dvs, lasati-l sa nu vrea! Cand o avea o hotarare judecatoreasca definitiva, atunci sa vina cu ea, pana atunci, dvs atat intelegeti ca program de vizitare: la domiciliul dvs! Plina lumea de "tatici" care nu-si vad copiii cu lunile, unii chiar cu anii, si apoi o dau in sus di-n jos cu programul de vizitare!
Daca vi se pare abuziva cererea si dimensionarea programului de vizitare, cereti-i bani pentru copil, trimiteti-l la cumparaturi, chemati-l sa stea cu copilul cand e bolnav si..........surpriza: 90% dintre "tatici" dispar cand aud ca ar fi vorba si despre niscai obligatii, nu doar drepturi!

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Divort bazat pe comun acord ioana_bal ioana_bal Buna ziua Sunt casatorita de 8 ani am un copil de 5 ani si de mai bine de 2 ani de zile nu ma mai inteleg deloc cu sotul din mai multe motive.Azi dupa cate am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)